Infofinanciar > Info > Vouchere sociale, anunțul momentului! Cum să afli câți bani mai ai pe card
Info

Vouchere sociale, anunțul momentului! Cum să afli câți bani mai ai pe card

Vouchere-sociale-impact.ro
sursă foto: impact.ro

Cei 250 de lei pentru luna septembrie au ajuns în conturile celor peste 2 milioane de români. Românii aflați în situații dificile primesc acest ajutor din partea statului pentru a putea face față creșterii mari de prețuri. Programul „Sprijin pentru România” va fi prelungit și în anul 2023.

Aceste vouchere de 250 de lei sunt destinate achiziționării de alimente, iar peste 2 milioane de români beneficiază în prezent de acest ajutor din partea Guvernului. O dată la două luni, aceste carduri sunt alimentate cu această sumă de bani. Premierul țării, Nicolae Ciucă, vine cu anunțul cum că anunţă Executivul a luat hotărârea de a prelungi acest program pentru cetățeni și anul viitor, până la prima jumătate a acestuia, însă perioada ar putea fi prelungită.

„Am discutat la nivelul partidului decizia de a susţine continuarea programului de asigurare a voucherelor de 50 de euro la fiecare două luni de zile, (…) acele vouchere de 50 de euro, pe care le-am asigurat în semestrul doi, şi vrem să propunem să fie asigurate şi anul viitor. (…) Pe primele şase luni de zile, cum am făcut şi anul acesta, încă şase luni de zile, ca să putem să vedem la jumătatea anului viitor, în funcţie de rectificarea bugetară, care este posibilitatea de continuare a programului”, susține șeful Executivului, citat de romaniatv.net.

Cum poţi afla câţi bani mai ai pe card

Beneficiarii pot afla foarte ușor suma de care mai dispun pe cardul venit de la Guvern. În acest scop, aceștia trebuie doar să apeleze la Serviciul Clienți al serviciului care a emis cardul pe care îl deține. În funcție de acest criteriu, numerele de telefon sunt acestea:

Edenred: 021 301 33 03

Sodexo: 021 204 46 64

UP România: 0374 66 22 73

Regulile de utilizare a cardurilor

Acest proiect, „Sprijin pentru România”, a venit cu anumite reguli foarte stricte. Astfel, în conformitate cu cele impuse de Guvern, cardul nu poate fi folosit pentru achiziționarea de alimente de altcineva decât de beneficiar, al cărui nume se regăsește pe fața acestuia.

În acest sens, pentru a demonstra că sunt într-adevăr beneficiarii cardului, românii pot ca, în momentul în care îşi fac cumpărăturile la magazin, să prezinte un act de identitate către angajatul de la casa de marcat. Bineînțeles, există și excepții: persoanele cu dizabilități care nu se pot deplasa pentru a face cumpărături. Astfel, într-o astfel de situație, cel mandatat de proprietar să folosească voucherul social trebuie să ii prezinte casierului un document care să ateste proprietarul voucherului.