Info

Noi ajutoare pentru români! Se dorește alocarea unor vouchere pentru lemn de foc 

Lemne, Sursă foto: unsplash.com
Sursă foto: unsplash.com

Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) a transmis în cadrul unei conferințe de presă faptul că gruparea sa politică cere Guvernului acordarea unor vouchere pentru achiziția de lemn de foc pentru familiile vulnerabile. Această măsură apare pe fondul majorării prețurilor la lemn, în condițiile în care iarnă este aproape. 

În unele zone prețul pentru lemnul de foc s-a scumpit cu până la 40% comparativ cu valoarea înregistrată anul trecut. Conform Direcției Silvice, valoarea lemnului oscilează în funcție de zonă. În unele regiuni de deal și de munte, un metru cub de lemn de foc ajunge la 280 de lei, dacă este cumpărat direct de la drum și 340 de lei dacă este ridicat din depozit.

Guvernul trebuie să aloce vouchere pentru lemnele de foc

Tomac a transmis faptul că acordarea acestor vouchere pentru lemnele de foc sunt extrem de necesare pentru marea majoritate a familiilor din România care mai utilizează pentru încălzire acest tip de combustibil. 

„Cred că Guvernul actual greşeşte flagrant, pentru că nu face două lucruri. Unu, nu acordă suport consistent celor mai vulnerabile familii din România, pentru că 65 % dintre români se încălzesc în continuare în sezonul rece cu lemn de foc, lemn care s-a scumpit enorm, de cel puţin trei-patru ori metrul cub. Şi avem foarte multe familii vulnerabile care nu-şi permit să-şi achiziţioneze necesarul de lemn. Şi aici PMP cere Guvernului să acorde vouchere necesare de achiziţia de lemn de foc pentru familiile vulnerabile. Sunt cel puţin cinci milioane de gospodării care se încălzesc cu lemn de foc în sezonul rece şi cred că este vital să nu-i uităm pe românii care încă se încălzesc cu lemn şi n-a ajuns reţeaua de gaz, aceste comunităţi”, a spus acesta, conform agerpres.ro.

Tomac și deciziile din Guvern

În cadrul aceleiași conferinței, președintele PMP a declarat faptul că partidul va lansa o campanie de informare a cetățenilor referitoare la creșterea salarială a membrilor partidelor de la conducere. Acesta a clasificat-o ca fiind „o ipocriziei” pe care acest n-a mai „întâlnit-o de mult în viața politică românească”.

Tomac are și funcția de europarlamentar. El a transmis în continuare faptul că este extrem de fericit datorită faptului că salariul minim va ajunge la nivel european.

„Această lege va fi adoptată în România. Statul român va fi obligat de această directivă implementată la noi să mărească cu cel puţin 20% salariul minim. Şi am lucrat la această directivă, am susţinut-o, am dezbătut-o intens în Comisia pentru forţă de muncă din Parlamentul European, unde sunt membru. Pentru că îmi dau seama că avem nevoie de aceste criterii care definesc instituirea şi cadrul care este necesar pentru instituirea salariului minim european, pe care noi nu o respectăm la ora actuală şi avem nevoie de salarii care să răspundă realităţilor vieţii de zi cu zi şi mai există o chestiune”, a susținut președintele PMP.