Info

Vouchere de 400 de lei pentru mii de români. Anunțul a fost făcut de Emil Boc

Bani, Sursă foto: Wise
Sursă foto: Wise

Primarul orașului Cluj, Emil Boc, a anunţat că instituția din subordinea sa va oferi vouchere în valoare de 400 de lei locuitorilor cu venituri reduse pentru achiziționarea produselor alimentare. Acest ajutor financiar este distinct de cele oferite până acum de Guvern. În prezent, prin programul „Alimente”, 7000 de clujeni primesc anual 200 de lei pentru a-și cumpăra de mâncare. Însă, această sumă se va dubla, anunță reprezentanții primăriei.

Banii sunt acoperiți din bugetul local al municipiului, în timp ce voucherele se vor acorda în limita sumelor aprobate. De asemenea, acestea vor fi distribuite prin intermediul Direcției de Asistență Socială și Medicală din Cluj-Napoca (DASM).

Boc, în slujba celor aflați în nevoie

„Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat. Sprijin financiar de 400 lei/an pentru familiile și persoanele cu venituri mici în cadrul Programului „Alimente” 2022

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a dublat cuantumul tichetelor sociale pe suport electronic în cadrul Programului social «Alimente » de la 200 lei/an/beneficiar la 400 lei/an/beneficiar, după intrarea în vigoare a Hotărârii de Consiliu local a Municipiului Cluj-Napoca nr. 791/2022.

Astfel, pentru cele 7190 de cereri eligibile depuse din aprilie până în 11 octombrie se trimite diferența de 200 lei – pe aceleași carduri (tichete sociale pe suport electronic) eliberate de Primărie și utilizate și în restul anului, iar pentru cele 507 de cereri eligibile depuse din 12 octombrie până în 31 octombrie cardurile vor fi alimentate direct cu suma de 400 lei.

Cererile în vederea eliberării de carduri tip tichete sociale pentru 2022 mai pot fi depuse până în ultima zi lucrătoare a lunii, 29 noiembrie”, a susținut edilul Clujului, Emil Boc, scriu cei de la România TV.

Ce clujeni vor primi acești bani acești

Potrivit regulilor programului social „Alimente”, cei care beneficiază de sprijin din partea primăriei sunt:

a) persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate;
b) pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;
c) șomeri înregistrați (cu/fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1.386 lei/membru de familie;
d) beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei;
e) victimele traficului de persoane;
f) victimele violenței domestice.

Voucherele oferite de primărie vor putea fi ridicate din următoarele locații:

a) Clubul pensionarilor Mănăștur, str. Arinilor, nr. 11
b) Clubul pensionarilor Mărăști, str. Aurel Vlaicu, nr. 3A
c) Clubul pensionarilor Horea, str. Horea, nr. 108
d) Sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală, str. Venus FN (intrarea dintre nr. 20-22 – ghișeul nr. 5)