Infofinanciar > Info > Euro Cup 2024: Mingea care dictează când e offside sau henț
Info

Euro Cup 2024: Mingea care dictează când e offside sau henț

Euro Cup 2024: Mingea care dictează când e offside sau henț
Foto: facebook

O minge specială va oferi informații legate de ofsaid, henț și alte situații de joc critice. Implementarea tehnologiei în fotbal continuă. După VAR și ofsaidul semiautomat, de azi, Euro 2024 va avea o minge inteligentă. Ea care va începe să fie folosită imediat după fluierul de deschidere al competiției, dintre Germania și Scoția la Allianz Sand.

Mingea se numește Fussballliebe Pro și este fabricată de compania germană Adidas. A fost pezentată la finele anului 2023. Este revoluționară pentru că are tehnologia Connected Ball, responsabilă de trimiterea datelor către arbitrii VAR în timp real. În special informații legate de ofsaid.

De asemenea, are senzori care vor furniza arbitrilor informații pentru luarea deciziilor corecte privind situații de penalty

Astfel, mingea va ajuta VAR să identifice fiecare atingere individuală a mingii. Deci se va putea determina dacă mingea a fost atinsă cu mâna sau cu o altă parte a corpului.

Precisionshell: pielea mingii este realizată din poliuretan : are o formă compusă din 12 piese. Cică, pentru a crește aerodinamica.

În comparație cu alte mingi Adidas, mingea revoluționară este fabricată cu mai multe substanțe pe bază bio: unele sunt fibre de porumb, trestie de zahăr sau cauciuc.