Infofinanciar > Lumea la zi > Vor veni zece ierni groaznice! Ministrul belgian al Energiei: Să facem eforturi să îngheţăm preţurile gazelor
Lumea la zi

Vor veni zece ierni groaznice! Ministrul belgian al Energiei: Să facem eforturi să îngheţăm preţurile gazelor

europarl.europa.eu/
FOTO:europarl.europa.eu/

Tinne Van der Straeten lansează un avertisment sumbru pentru viitorul uniunii Europene. Aceasta a a firmat faptul că ” următoarele cinci până la 10 ierni vor fi groaznice pentru Uniunea Europeană”, în cazul în care elita politică europenă va mai întârzia cu soluția care să pună capăt șantajului economic practicat de Putin, conform celor de la BBC.

În continuare, oficialul Belgian și-a exprimat îngrijorarea și pe Twitter unde, într-o postare a arătat faptul că tarfiul gazelor în Europa ar trebui înghețate urgent, iar legătura dintre  prețurile gazelor și energiei electrice ar trebui să fie refăcută.

Tinne Van der Straeten: ”următoarele cinci până la 10 ierni vor fi groaznice pentru Uniunea Europeană”

Ministrul Belgian a declarat următoarele:

Următoarele cinci până la 10 ierni vor fi groaznice dacă nu facem nimic. Trebuie să acţionăm direct la sursă, la nivel european, şi să facem eforturi să îngheţăm preţurilor gazelor”, susține  Tinne van der Straeten pe Twitter.

Europa se tot confruntă cu un val de creșteri care tind să nu se mai oprească, au fost înregistrate majorări record.

În acest sens și-a exprimat îngrijoararea și cancelarul austriac Karl Nehammer, care a afirmat următoarele:

Karl Nehammer: ” Trebuie să oprim această nebunie care se întâmplă chiar acum pe pieţele energetice”

Trebuie să oprim această nebunie care se întâmplă chiar acum pe pieţele energetice”, a susținut cancelarul austriac Karl Nehammer.

Făcând trimitere la tarifele exagerate,  oficialul austriac a mai declarat

”Nu putem să-l lăsăm pe (preşedintele rus Vladimir) Putin să stabilească preţul european al energiei electrice în fiecare zi”, a mai adăugat el, citat de ziare.com

Statele car susțin Ucraina în războiul început de mai bine de șase luni caută să reducă importurile de gaze și petrol rusesc.

Federația Rusă principalul furnizor de gaze pentru Uniunea Europeană a alimentat anul  trecut, bătrânul continent cu 40% din necesarul intern de energie electrică.

Resursa de gaze naturale este în continuare principalul agent folosit de țările europene pentru a produce energie electrică. Din moment ce prețul gazului a crescut considerabil este lesne de înțeles că procesul devine din ce în ce mai costisitor.

Berlinul a implementat un program de economisire a energiei

Germania, principalul client al  gazului rusesc în 2020, a luat măsuri prin care să își crească rezervele de gaz înainte de iarnă, chiar dacă Rusia a redus semnificativ livrările. Berlinul țintește să îsi refacă capacitatea de gaze până la 85% având ca terme luna octombrie și a implementat un program de economisire a energiei.

Robert Habeck, ministrul german al Energiei, a susținut despre măsurile implementate de regimul de la  Berlin faptul că  astfel de măsuri împreună cu găsirea de furnizori alternativi de gaze au oferit șansa Germaniei de a-și atinge obiectivul mai devreme decât era de așteptat. În opini ministrului, pragul de 85% ar urma să fie atins în luna septembrie.