Infofinanciar > Info > Moscova, orașul șomerilor! Putin recunoaște dezastrul economic provocat de războiului dintre Rusia și Ucraina
Info

Moscova, orașul șomerilor! Putin recunoaște dezastrul economic provocat de războiului dintre Rusia și Ucraina

Somaj
Credit imagine: Evz.ro

Conflictul dintre Rusia și Ucraina a generat o situație de criză pe teritoriul condus de Putin. Sute de branduri și companii au oprit orice colaborare și asociere cu Rusia. Din această cauză, economia este la un pas de colaps.

O alta lovitură în urma plecării brandurilor din Rusia este creșterea numărului de șomeri la nivel național. În urma unei analize, aproximativ 200.000 de locuitori din Moscova se află în situația de a-și pierde locul de muncă. Suspendarea activitătilor companiilor străine a venit ca un răspuns anti-război, dedicat lui Vladimir Putin, care a început bombardamentele asupra teritoriului ucrainean în data de 22 februarie.

Inclusiv primarul din Moscova, Serghei Sobianin a făcut o postare prin care confirmă situatia de criză în care se află Capitala Rusiei.

Sprijin pentru șomerii din Moscova

Potrivit aceluiași Serghei Sobianin, autoritătile vor încerca să demareze planuri cu scopul de a sprijinii cetățenii care sunt în pericol de a-și pierde locul de muncă care constau în alocarea a 3,36 miliarde de ruble (aproximativ 41 de milioane de dolari).

”Continuăm să implementăm planul de îmbunătăţire a sustenabilităţii economiei capitalei. După cum era planificat, săptămâna trecută am aprobat programul de sprijinire a angajaţilor care riscă concedierea. Luând în considerare subvenţiile acordate de bugetul federal, 3, 36 miliarde de ruble vor fi alocate pentru implementarea acestuia”, a mai afirmat el.

Primarul Moscovei a declarat în aceeași postare că acest program de sprijinire este dedicat cetățenilor care sunt angajați ai companiilor străine care și-au suspendat activitatea de pe teritoriul Rusiei.

“În primul rând, programul se adresează angajaţilor companiilor străine care şi-au suspendat temporar activităţile sau au decis să părăsească Rusia. Potrivit estimărilor noastre, aproximativ 200.000 de oameni riscă să îşi piardă locul de muncă”, a mai precizat oficialul rus.

Viața normală, un lux în Rusia

Serghei Sobianin a adăugat că acest plan de sprijin pentru angajații companiilor străine include și pregătirea personalului, implicarea în angajarea acestora și susținerea unor proiecte temporare care să stimuleze firmele ce vor face respectivele angajări.

“Planul de asistenţă pentru angajare include pregătirea personalului, angajarea în proiecte temporare şi publice şi stimulente pentru organizaţiile şi firmele care fac aceste angajări, a adăugat Sobianin.

Inflația, noua problemă în Rusia

Liderul de la Kremlin a declarat în data de 18 aprilie faptul că inflația anuală a ajuns depășit valoarea de 17%. Vladimir Putin a atras atenția Guvernului și a Băncii Centrale.

„La 8 aprilie, rata anuală a inflației de stat era de 17,5%. Le atrag atenția colegilor de la guvern și de la Banca Centrală cu privire la această problemă. Știm cu toții că aceasta este o valoare mare a inflației, iar oamenii deja simt asta în bugetele familiei, simt cum au crescut prețurile. Trebuie să ne sprijinim cetățenii, să-i ajutăm să treacă peste creșterea inflației.”, a declarat Vladimir Putin.