Info

Vești proaste pentru români! Vom munci până la adânci bătrâneți

Pensionare
FOTO:playtech.ro

La nivelul continentului european vârsta de pensionare oscilează în funcție de tipul de pensionare, anticipată și standard. În Lituania femeile pot solicita pensionarea anticipată la 58 de ani, în Germania la 63 de ani, în timp ce în România pragul poate crește până la 65-70 de ani.

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) țara noastră și-a asumat egalizarea vârstei de pensionare atât pentru femei cât și pentru bărbați la pragul de 65 de ani. Termenul limită de adoptare este 2035.

De asemenea, România și-a mai asumat introducerea de stimulente pentru majorarea voluntară a vârstei standard de pensionare până la 70 de ani. Cât despre valoarea pensiilor speciale, politicienii și-au asumat faptul că acestea vor fi raționalizate și nu se vor mai introduce alte categorii noi. Doar pensiile speciale ale magistraților vor fi protejate de Curtea Constituțională a României (CCR).

În UE pragul de pensionare standard este de 64 de ani și 3 luni pentru bărbați

Până la finalul acestui an România are sarcina de a renegocia reformele și jaloanele impuse prin PNRR în privința sistemului de pensii, care ar trebui recalculate.

Potrivit unui raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, România se află printre statele cu cea mai mică speranță de viață după pensionare, în condițiile în care europenii se pensionează mai târziu, potrivit romaniatv.net. în majoritatea statelor din blocul comunitar vârsta de pensionare poate crește până la 74 de ani până în 2026.

Vârsta minimă de pensionare anticipată este de 58 de ani în Lituania, ajunge la 63 de ani pentru ambele sexe în Germania. Per ansamblu, în Uniunea Europeană pragul de pensionare standard este de 64 de ani și 3 luni pentru bărbați, iar pentru femei este de 63 de ani și cinci luni, potrivit romaniatv.net.

La nivelul țării noastre, vârsta medie este de 65 de ani pentru bărbați și de 61 de ani și trei luni pentru femei, mai mic față de pragul întâlnit în Norvegia și Islanda unde, femeile și bărbații ies la pensie la 67 de ani.

La popul opus cea mai mică vârstă de pensionare este întâlnită în Luxemburg, Slovenia, Italia și Grecia, stat unde angajații se pot pensiona la 62 de ani. Până în 2060 vârsta de pensionare va crește în majoritatea statelor europene. De exemplu în Danemarca angajații se vor pensiona la 74 de ani, în Italia și Slovenia la 71 de ani, în timp ce Slovenia și Luxemburg vor păstra pragul de 62 de ani.

În România pragul de pensionare va fi de 65 de ani

Potrivit datelor oferite de Organizație pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, speranța de viață după pensionare variază în Europa. Pentru bărbați de este doar 14 ani în Letonia, 15 în România și ajunge până la 24 de ani în Luxemburg. În privința femeilor, speranța de viață după pensionare crește la 18 ani și nouă luni în România și ajunge până la 28 de ani în Spania, Franța, Grecia și Spania.

Dacă a fost îndeplinită condiția stagiului minim de cotizare în sistemul public de pensii, pensia pentru limita de vârstă poate fi obținută odată cu atingerea vârstei de pensionare.

Legea nr 263/2010 este actul normativ care reglementează condițiile pensionării, dar actuala legislație trebuia înlocuită în urmă cu ceva timp, însă Legea 127/2019 privind sistemul public de pensii a fost amânată din nou până în 2024.

Pentru bărbați vârsta de pensionare este de 65 de ani iar pentru femei este de 63 de ani și urmează să fie atinsă treptat până în 2030. În acest an, femeile se pot pensiona și la 62 sau 62 de ani și o lună.

Se pot retrage din piața muncii bărbații care împlinesc în acest an vârsta de 65 de ani și care au avut o cotizație de cel puțin 15 ani. Stagiul complet de cotizare este de 35 de ani. Pot ieșii mai devreme la pensie categoria de personal care au lucrat în condiții grele. Beneficiază de o reducere a vârstei standard  proporțională cu perioada lucrată în condiții deosebit de grele.

Românii care doresc să-și achiziționeze vechime în muncă mai au la dispoziție câteva luni. Potrivit OUG 163/2020, după luna august 2023 nu se mai poate cumpăra vechime în muncă.