Infofinanciar > Lumea la zi > Vești proaste din partea Pentagonului! Avertizează că armata rusă și-a consolidat trupele
Lumea la zi

Vești proaste din partea Pentagonului! Avertizează că armata rusă și-a consolidat trupele

view-Pentagon sursa delphipages.live
sursa delphipages.live

După ajutorul în bani primit de la Statele Unite, Ucraina este avertizată că armata rusă și-a consolidat armata în bătălia de la Donbas și din sudul țării. Acestea fiind semne că războiul nu se va finaliza prea curând. 

Cu toate acestea, însă, nu sunt confirmate informții despre comandamentul militar rus care continuă să se confrunte cu probleme de coeziune, de moral al trupelor şi de logistică.

„Noi vom rămâne foarte prudenţi în previziunile noastre. Suntem absolut hotărâţi să facem totul pentru a-i ajuta pe ucrainenei să se apere, inclusiv formându-i pentru a folosi capacităţi pe care le furnizăm. Ei (ucrainenii) se comportă foarte bine pe câmpul de luptă, nu au probleme de coeziune, nu au probleme de comandament, logistica li aprovizionarea lor sunt cu adevărat istorice. Însă ruşii au în continuare la dispoziţie o parte importantă a capacităţilor pe care le-au acumulat din toamnă la frontiera Ucrainei”, anunţă acest oficial de rang înalt care a cerut protecţia anonimatului, conform news.ro.

Miliarde de dolari destinați Ucrainei

Senatul Statelor Unite, a declarat oficial, joi, că oferă un pachet de ajutor militar, economic și umanitar pentru țara afectată de război, suma care acoperă acest favor este în valoare de 40 de miliarde de dolari. Acest proiect de lege a primit în cele din urmă 86 de voturi pozitive și 11 negative

Chuck Schumer, liderul majorităților din Senat, a susținut că este în totalitate implicat în susținerea Ucrainei, și că, va face tot ce îi stă în putință să fie alături de cei neajutorați.

El a mai spus că acest gest reprezintă un ajutor ”amplu” care ”va satisface nevoile poporului ucrainean în timp ce luptă pentru supravieţuire”. Schumer a remarcat anterior votului că, având în vedere cât de importantă este susţinerea oferită de SUA Ucrainei în lupta împotriva Rusiei, ar fi vrut să poată afirma că votul va fi unanim în totalitate. ”În timp ce majoritatea senatorilor din ambele partide doresc ca acest pachet să fie finalizat, este mai mult decât îngrijorător să vedem un cerc tot mai mare de republicani din Senat care se opun cu mândrie finanţării Ucrainei. Acum două zile, 11 republicani au votat împotriva dezbaterii acestei legislaţii”, a subliniat el.