Infofinanciar > Info > Majorare salarială de până la 75% pentru acești angajați! Ministerul Justiției a făcut anunțul
Info

Majorare salarială de până la 75% pentru acești angajați! Ministerul Justiției a făcut anunțul

Majorare salarială de până la 75% pentru acești angajați! Ministerul Justiției a făcut anunțul
sursa economica.net

Vești bune! Ministerului Justiției a adoptat un proiect de ordin nou, oficializat recent. Așadar, după cum este scris în noua lege, polițiștii din penitenciare vor putea beneficia de o creștere de 75% a salariului în funcție de orele de muncă suplimentară prestată în acest an.

 Ordinul MJ nr. 2.071/C/2022, spune astfel, cei care vor sta peste programul de lucru stabilit și care nu vor putea primi zile libere plătite în următoarele 2 luni, după prestarea muncii suplimentare vor primi, pe lângă drepturile salariale pentru orele lucrate în plus, și o majorare de 75% din salariul de funcție proporțional cu orele efectiv prestate.  

Aceste ore vor fi plătite doar dacă șeful ierarhic aprobă prezența

Este important de menționat că munca suplimentară trebuie notată în fișele individuale de evidență a muncii în funcție de zilele în care a fost prestată: de repaus săptămânal, de sărbători legale și în cele în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează.

Așadar, această majorare se va aplica doar dacă este dispusă de șeful ierarhic, în scris, cu aprobarea ordonatorului de credit, în limita a doar 180 de ore anual. În situații excepționale, dispoziția șefului ierarhic poate fi și verbală, dar va trebui să fie consemnată în scris, în prima zi lucrătoare de la data transmiterii dispoziției verbale.

Prevederile legate de plata muncii suplimentare din acest ordin nu aduc atingere drepturilor prevăzute de lege pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, care se aplică în mod corespunzător, cele două tipuri de muncă având regim juridic specific fiecăruia, evidenta timpului lucrat ținându-se distinct.

Plata majorărilor salariale va fi efectuată dacă se încadrează în limita a 3% din suma salariilor de funcție, salariilor gradului profesional deținut, gradațiilor și a salariilor de comandă, stabilită la nivelul bugetului centralizat al Administrației Naționale a Penitenciarelor. Orele suplimentare pentru care se depășește plafonul de 3% vor fi compensate cu timp liber, conform avocatnet.ro.