Infofinanciar > Lumea la zi > Variola maimuței a impus carantină! În ce țară din Europa au explodat cazurile de îmbolnăvire?
Lumea la zi

Variola maimuței a impus carantină! În ce țară din Europa au explodat cazurile de îmbolnăvire?

Variola maimuței a impus carantină! În ce țară din Europa au explodat cazurile de îmbolnăvire?
sursa cancan.ro

21 de zile de carantină obligatorie pentru persoanele care s-au infectat cu noul virus apărut, variola maimuței, după cum este denumit de medici.

Țara care în ultimele săptămâni a înregistrat 4 cazuri de îmbolnăvire, Belgia, a decurs la carantinarea cazurilor pozitive timp 3 săptămâni. Agentul patogen care declanșeză variola maimuței face parte din aceeași grupă cu virusul variolei. Simptomele bolii includ o erupție cutanată, febră, dureri musculare și dureri de cap.

Contacții celor infectați cu variola maimuței nu sunt obligați să se autoizoleze, dar este recomandat să fie atenți, mai ales dacă intră în contact cu persoane vulnerabile

Răspândire neașteptată a virusului în Africa

Deși are o mortalitate mai scăzută decât Variola clasică, de sub 4% experții sunt însă, îngrijorați de răspândirea neobișnuită a bolii în afara Africii, acolo unde este întâlnită frecvent.

”Este important să înţelegeţi că variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între oameni, ci necesită un contact apropiat.  Majoritatea cazurilor recente s-au prezentat la clinicile pentru boli cu transmitere sexuală unde au fost testati negativ pentru infecţii cu transmitere sexuală obișnuite.  Simptomele pot fi uşoare sau severe, iar leziunile pot fi foarte pruriginoase sau dureroase.  Acestea includ erupţii cutanate veziculoase pe întreg corpul sau leziuni concentrate pe orice parte a corpului. Majoritatea cazurilor care s-au prezentat recent la clinicile de sănătate sexuală din Europa au prezentat erupţii cutanate şi leziuni la nivelul organelor genitale şi anusului. Erupţia cutanată sau leziunile pot fi însoţite de febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflaţi şi leziuni la nivelul gurii şi ochilor. Majoritatea pacienţilor se recuperează în câteva săptămâni, fără tratament”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Belgia este precaută

Institutul de Boli Tropicale din Belgia a asigurat că apariția unui focar mai mare este foarte puțin probabil să se întâmple. În țară s-au înregistrat până acum 4 cazuri, susține microbiologul Emmanuel Andre, coordonator al laboratorului național pentru COVID-19.

„Pacientul este tratat în Valonia și are legătură cu un eveniment de la Anvers în care au fost infectate alte două persoane”, a precizat el, referindu-se la un festival care a avut loc în orașul menționat, în decursul acestei luni.

Țările care au raportat cazuri pozitive până în acest moment sunt: Marea Britanie, Portugalia, Suedia, Italia, Spania, Franța, Belgia, Germania, SUA, Canada și Australia.