Infofinanciar > Info > Unde să-ți petreci Paștele în 2023! Ofertele surprinzătoare ale Maramureșului
Info

Unde să-ți petreci Paștele în 2023! Ofertele surprinzătoare ale Maramureșului

Vacanță de Paște monitorulexpress.ro
Sursa foto: monitorulexpress.ro

Vacanța de Paște se apropie, prin urmare se caută cele mai frumoase locații unde se poate petrece. Maramureșul este una dintre destinațiile favorite ale românilor, când vine vorba de vacanțe.

Nu reprezintă o excepție nici de sărbătorile de Paște! Datorită tradițiilor, ospitalității și frumuseții peisajelor înconjurătoare, mulți români merg an de an în Maramureș.

Atracțiile din Maramureș

Cele mai cunoscute obiective turistice, apreciate și populare chiar și în rândul turiștilor internaționali, sunt Cimitirul vesel din Săpânța, Mănăstirea Peri și Mănăstirea Bârsana.

Fiind o zonă cu multe atracții turistice și peisaje frumoase (Lacul Albastru, Cascada Cailor, Vârful Pietrosul Rodnei) mulți oameni și-au deschis afaceri care au drept punct de interes locurile primitoare precum pensiunile.

Pentru ca cineva să-și poată forma o idee concretă a modului în care s-ar putea desfășura Paștele în Maramureș și să poată profita din plin de toate opțiunile, trebuie să ia în calcul o excursie de patru sau cinci zile. Există prețuri pentru toate categoriile de venit și diferă în funcție de ce include oferta aleasă.

Ofertele din Maramureș

Printr-o simulare, o excursie de circa patru nopți de cazare pentru un grup de șase-opt persoane, cu două mese pe zi incluse, poate duce la 1400 de lei de persoană per sejur. La dispoziție sunt puse patru dormitoare ce conțin pat matrimonial și baie proprie, intrare cu cină și ieșire cu mic-dejun. Micul-dejun este format dintr-un bufet suedez, iar cina conține ciorbă, felul doi, desert. Sunt incluse și băuturi precum cafeaua, horinca afânată, suc, vin de casă și apă. În preț intră și o masă festivă în ziua Paștelui cu mâncăruri tradiționale, băuturi și activități diverse în mijlocul naturii.

Un proprietar al unei pensiuni diferite din Maramureș oferă oaspeților cu ocazia sărbătorilor, cinci zile și patru nopți de cazare cu mic-dejun și cină în stilul unui bufet suedez. Și aici vizitatorii dispun de o masă festivă ce conține aperitive tradiționale, supă, ciorbă, miel la cuptor, pască, ouă roșii, drob de miel, prăjituri de casă și cozonac de casă. Băuturile, sunt de asemenea, incluse în prețul de 1200 de lei de persoană per sejur.

În cazul în care variantele de mai sus nu sunt potrivite, există și posibilitatea de a închiria locații pe noapte, nu pe sejur. Condiția, însă, este aceea de a închiria pentru o perioadă minimă de trei nopți.

Un alt proprietar din Maramureș oferă oaspeților săi, pe lângă o masă festivă de Paște ce include băuturi tradiționale, un concert live și posibilitatea probării unui port tradițional. Persoanele interesate de această ofertă trebuie să plătească o sumă de 350 de lei de persoană pe noapte. În cazul în care este exclus pachetul de Paște și rămâne doar cazarea inclusă, prețul se modifică la 150 de lei pe noapte de persoană.

Conform unui grup de Facebook adresat amatorilor de excursii, copiii sub șaisprezece ani nu sunt nevoiți să plătească nimic.

Ceea ce este important de luat în considerare este utilizarea voucherelor de vacanță. Fiecare propietar are o politică diferită și nu acceptă toți o astfel de plată, conform antena3.ro.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.