Infofinanciar > Info > Prețurile de pe litoral în 2023! Cât costă să-ți petreci vacanța de Paște și de 1 Mai la mare
Info

Prețurile de pe litoral în 2023! Cât costă să-ți petreci vacanța de Paște și de 1 Mai la mare

litoralul romanesc - sursa foto - playtech.ro
FOTO: playtech.ro

Ne aflăm la mai puțin de două luni de 1 mai, dată la care se deschide în mod simbolic sezonul estival. Atât proprietarii de hoteluri cât și turiștii speră la o vreme bună, cei dintâi pentru a-și rotunjii veniturile în timp ce turiștii vor să aibă parte de cât mai multă distracție.

Chiar dacă nu ați apucat să vă faceți planuri, timpul nu este pierdut, iar oferte sunt destule. De exemplu, în cea mai căutată stațiune din 2022, Eforie Nord, ofertele pentru vacanța de Paște pornesc de la 1000 de lei pentru patru nopți de cazare într-un apartament care poate găzdui până la patru persoane.

Vacanțele de primăvară petrecute pe litoral

Asta ar însemna 62,5 lei/noapte pentru fiecare persoană. De 1 mai însă, prețurile sunt mai mici. Un sejur de trei nopți pornește de la 750 de lei pentru un apartament. Turiștii au la dispoziție 13 apartamente situate la o aruncătură de băț de plajă.

Apartamentele pot găzdui până la șase persoane. În intervalul 13-17 aprilie, pachetul de cazare pornește de la 1000 de lei și poate ajunge până la 1.650 în funcție de tipul apartamentului.

„Când te gândeşti la litoralul românesc în luna aprilie, ţi se pare că nu e o destinaţie unde să vrei să ajungi. Nu sunt temperaturile estivale, care îi atrag pe turişti la mare, însă o serie de activităţi, de la relaxarea la malul mării pentru cei care au nevoie de odihnă, la plimbări în zonă, pentru cei care vor o vacanţă activă, sunt atuu-uri pentru o astfel de alegere. Pot asista la Slujba de Înviere de la Mănăstirea Sfânta Maria din Techirghiol, ori la Biserica Sf. Apostoli Petru şi Pavel din Eforie Nord.

Pot face excursii cu barca pe mare ori se pot distra în parcul de aventură din Neptun. Pot vizita Delfinariul din Constanţa, pot face echitaţie la Herghelia din Mangalia, toate acestea, într-o perioadă din an mai puţin aglomerată”, a declarat pentru b1tv.ro, Alexandra Bogatu, fondator Rezident.

Tinerii, dornici de distracții

”Litoralul se animă la zece zile după sărbătorile pascale, odată cu vacanţa de 1 Mai, care marchează debutul sezonului şi care, în mod tradiţional, se petrece la mare. O serie de petreceri au loc pe litoral şi atrag turişti tineri într-un număr mare. Dacă de Paşte mizăm pe familii numeroase şi pe grupuri de prieteni care vor să petreacă sărbătoarea pe litoral, de 1 Mai ne aşteptăm la turişti care urmăresc distracţia la malul mării”, potrivit b1tv.ro.

Pentru turiștii ocazionali, pachetele de 1 Mai pornesc de la 750 de lei și ajung până la 1250 pentru un apartament cu două dormitoare și vedere la mare. Unitățile de cazare estimează că gradul de ocupare va fi de 100% atât pentru perioada Sărbătorilor Pascale cât și de 1 Mai.

În cazul în care optați pentru petrecerea vacanței de 1 Mai în Mangalia, Cap Aurora sau Venus trebuie să aveți ăn vedere că în momentul de față se fac investiții masive în modernizarea unităților de cazare. Lucrările de reabilitare și de modernizare se vor întinde cel puâin până la jumătatea acestui an.