Infofinanciar > Lumea la zi > Un selfie cât un cadou de Ziua Independenței. Rusul care a ajutat Ministerul Apărării din Ucraina
Lumea la zi

Un selfie cât un cadou de Ziua Independenței. Rusul care a ajutat Ministerul Apărării din Ucraina

Turist rus foto DIGI24
Foto: Digi24.ro

Un turist rus a făcut cel mai frumos cadou Ucrainei de Ziua Independenței. Cum distanța era destul de mare și din cauza războiului cadoul nu putea fi trimis altfel decâtv prin intermediul rețelelor de socializare.

Turistul se afla pe o plajă din Peninsula Crimeea, iar ca orice alt om care vizitează un loc nou s-a gândit să posteze pe rețelele de socializare o poză cu el și peisajul. Nimic neobișnuit până aici, însă ceea ce ne atrage atenția nu este bărbatul în slip, cim mai degrabă ceea ce se află în dreapta acestuia. Pe plaja unde se relaxa cetățeanul rus, odihnindu-se la soare stăteau bronzându-se rachetele S-400 ale Moscovei.

În urma postării pe Vkontakte, rețeaua echivalentă a platformei de socializare Facebook din țara noastră, s-a aflat locația în care Moscova ascunde ,,în mare siguranță” sistemul anti-rachetă S-400. Locul cu pricina pe care internauții au început să îl caute cu mare interes se află în apropierea unui lac, la marginea orașului Evpatoria din Crimeea, poate cine știe când rușii au nevoie de un nou bronz și nu au unde să îl obțină.

Ministerul Apărării al Ucrainei i-a mulțumit într-un mod ironic turistului rus pentru cadoul oferit de acesta de Ziua Independenței a Ucrainei, printr-un mesaj postat pe pagina de Twitter, potrivit Digi24.

„Poate că suntem prea duri cu turiștii ruși… Uneori ne pot fi de mare ajutor. Așa ca acest bărbat, care a făcut fotografii cu pozițiile rusești de apărare anti-aeriană lângă Evpatoria, în Crimeea ocupată. Mulțumim, ține-o tot așa!”, este mesajul armatei ucrainene.

Invazia Rusiei în Ucraina

În data de 24 februarie 2022 Rusia a început invazia Ucrainei, la doar câteva luni în care au transportat peste 150.000 de soldați și echipamente militarie în apropierea granițelor Ucrainei. Ceea ce se resupunea a fi o agresiune pentru capturarea regiunilor Donețk și Lugansk din estul țării a devenit un război total, în care Rusia a atacat nu numai infrastructura militară a Ucrainei, ci și zone civile din orașe, spitale, școli, clădiri de locuințe.

„Cele mai bune formaţiuni ale Rusiei sunt angrenate în conflict, însă acestea nu au fost valorificate. Putin a încercat să obţină o „economie a forţei”, adică să obţină cât mai mult cu cât mai puţin efort, iar acest plan „a ricoşat”, explică Ionuț Şutea, expefrt în intelligence, specializat pe sisteme militare și conflicte armate.