Infofinanciar > Info > Un nou sprijin financiar anunțat de Ministerul Familiei! Se dau bani de la stat pentru anumiți cetățeni
Info

Un nou sprijin financiar anunțat de Ministerul Familiei! Se dau bani de la stat pentru anumiți cetățeni

familie, sursa foto tikaboo
sursa foto tikaboo

Statul are rolul de a susține cetățenii în orice moment al vieții lor. Anumite persoane trec prin perioade mai greve sau chiar anumite probleme cu care se confruntă toată viața. Astfel, statul are în vedere oferirea de sprijin financiar pentru cetățeni, care poate fi folosit pentru achiziționarea sau compensarea anumitor necesități la nivelul fiecăruia. Anumite persoane se confruntă cu venituri mici sau parte din cadrul unor categorii vulnerabile sau dezavantajate.

Ministerul Familiei puse pe masă multe variante de ajutor social ce au în vedere îmbunătățirea vieții oamenilor sau susținerea lor în anumite aspecte ale vieții.  Astfel, se pregătește un nou proiect de sprijin financiar ce va fi acordat unei anumite categorii de beneficiari.

Sprijin financiar pentru părinți

Părinții au o mare responsabilitate când vine vorba de susținerea din toate punctele de vedere a copiilor lor. Dar, în anumite situații, cei mici se pot confrunta cu anumite probleme de sănătate de la vârste fragede. Există mulți copii care suferă de boli destul de grave, care necesită tratamente costisitoare și o îngrijire suplimentară. Anumiți părinți care se confruntă cu astfel de situații și nu au un venit mare sunt de cele mai multe ori depășiți de situație. Aceștia au nevoie de sume mai mari de bani pentru a îi îngriji pe cei mici care se confruntă cu probleme de sănătate.

În acest context, statul are în vedere oferirea unor sume de bani părinților care se confruntă cu astfel de situații. Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că va fi introdus un nou proiect ce are în vedere oferirea de sprijin financiar părinților care au copii diagnosticați cu autism. Această boală este extrem de greu de susținut și orice sprijin financiar pentru părinți îi poate ajuta pe cei mici să se dezvolte. „Părinții lor se luptă să îi îi învețe să fie independenți, să se integreze în societate, să nu se simtă singuri și să nu fie victimele care nu îi înțeleg. Părinții copiilor cu autism au nevoie de sprijin nu doar financiar, ci și moral”, a scris Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Conform ministrului Familiei, copiii care se confruntă cu autismul sunt speciali deoarece trăiesc în propria lor lume, care este plină de grija și iubirea părinților. Având în vedere datele unei statistici, unul 1 din 51 de copii se confruntă cu această afecțiune. „Un copil cu tulburare de spectru autist este special. Lumea lui este altfel. O știu foarte bine părinții care îi cresc cu multă grijă și iubire. Statisticile neoficiale spun că în România 1 din 51 de copii este diagnosticat cu o astfel de afecțiune.” a mai explicat Gabriela Firea pe Facebook.

Lupta pentru ajutarea copiilor cu autism

În cadrul acestui proiect, ce are ca scop susținerea celor mici care se confruntă cu autism și oferirea părinților acestora un sprijin din punct de vedere financiar, vor lucra mai mulți reprezentanți ai unor ONG-uri: Daniela Bololoi, președinta Asociației Help Autism, Mariana Sîrbu, director advocacy al Asociației Help Autism, și Roxana Popa, directorul general al Asociației Blue Life. Potrivit ministrului Familiei, terapia poate ajuta copii cu autism să ducă o viața normală și să trăiască independent.

„Diagnosticarea precoce și intervenția timpurie intensivă ajută până la 47% dintre copiii cu autism să poată trăi o viață independentă. Fără terapie, simptomele autismului și comportamentele disfuncționale se agravează în timp. La finalul anului 2021, erau înregistrați aproape 15.000 de copii cu autism, care aveau certificate de încadrare în grad de handicap. Nu trebuie să uităm că autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație” a explicat Gabriela Firea, ministrul Familiei, conform Romania TV .