Infofinanciar > Info > Ajutor de 4.000 de lei oferit de ministerul Muncii! Gabriela Firea: „Venim cu acest sprijin financiar…este o subvenționare”
Info

Ajutor de 4.000 de lei oferit de ministerul Muncii! Gabriela Firea: „Venim cu acest sprijin financiar…este o subvenționare”

Gabriela Firea, Sursă foto: România TV
FOTO: ROMANIA TV

Ministrul Muncii, Gabriela Firea oferă un sprijin financiar consistent părinților care nu și-au mai putut înscrie copii în creșele sau grădinițele de stat. Totodată, senatoarea le promite și femeilor însărcinate vouchere pe care să le folosească pentru diferite analize medicale.

Din cauza locurilor limitate, părinții formează cozi în speranța că vor prinde un loc la creșele sau grădinițele de stat. Învățământul obligatoriu cuprinde acum și clasa pregătitoare, prin urmare alternativele sunt destul de limitate.

Ministerul Muncii, ajutor de 1.500 de lei

Părinții pot opta pentru sistemul privat însă acesta vine la pachet cu tarife pe măsură. De exemplu, spune Gabriela Firea, serviciile unei grădinițe private pornesc de la 2.000 de lei și pot ajunge până la 2.500 de lei. În aceste condiții, ministerul Familiei vine în sprijinul acestora și decontează o parte din suma respectivă, sub forma unor vouchere de 1.500 de lei.

„Ministerul nostru crează politici publice pentru familie, pentru tineri, dedicate femeilor în această componentă a calității de șanse. pentru primul capitol, acela al familiei, lansăm anul acesta un pachet pentru creșterea natalității. Primul se referă chiar la un subiect la zi, sunt părinți care stau încă de noaptea la cozi pentru a prinde loc la creșă, la grădiniță.

E umilitor și din păcate nu toți reușesc să găsească un loc la stat și atunci trebuie să se îndrepte către o instituție privată care costă. Și atunci venim cu acest sprijin financiar de 1.500 lei pentru copiii care nu au mai găsit loc la stat, la creșe și grădinițe, și se îndreaptă spre sistemul privat și este o subvenționare a costului. De regulă, în sistemul privat 2000 – 2500 lei ar fi costul și o parte să fie suportat de Guvern, prin Ministerul Familei”, a explicat Gabriela Firea.

Femeil gravide primesc 2.500 de lei

În ceea ce privește sprijinul acordat femeilor gravide, Firea atrage atenția că majoritatea dintre ele se confruntă cu probleme și, din păcate, pe fondul acestor lipsuri, nu au încotro decât să amâne  analizele medicale. Totodată, fostul edil al Capitalei a atras atenția că țara noastră este fruntașă în materie de mortalitate infantilă, din cauza faptului că anumite afecțiuni nu sunt tratate la timp.

„Deși o serie de analize sunt decontate de către Guvern, prin ministerul Sănătății, există și multe alte analize care se realizează pe timpul sarcinii și din lipsa banilor multe femei nu mai fac aceste analize.

Suntem pe locul întâi la categoria mortalitate infantilă, tocmai pentru că nu se depistează la timp anumite afecțiuni. Venim, de asemenea, cu un sprijin financiar, de 2500 lei, pentru femeile însărcinate” a adăugat ministrul Familiei Gabriela Firea.