Infofinanciar > Info > Un hot dog, mai puține minute de trăit. Cu cât reduce speranța de viață consumul unui astfel de produs
Info

Un hot dog, mai puține minute de trăit. Cu cât reduce speranța de viață consumul unui astfel de produs

hot dog - sursa foto - playtech.ro
hot dog - sursa foto - playtech.ro

Este de departe unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite produse de tip fast food din lume, dar este nesănătos și, conform unui studiu, un singur hot dog ne poate lua aproximativ 36 de minute din viață.

În cadrul revistei  Nature Food a fost publicat un studiu, mai precis un grup de cercetători au efectuat analize pe 5.853 de alimente pe care oamenii din Statele Unite le consumă. În urma acestor analize, au fost făcute măsurători pentru a afla care alimente contribuie la o viață mai lungă și ce mâncăruri o fac să se ducă mai repede.

Cum se calculează acest lucru

Autorul principal al acestei cercetări, Olivier Jolliet, declară pentru CNN următoarele: „Am vrut să facem o evaluare a efectelor benefice şi dăunătoare ale alimentelor în întreaga dietă.”. Tot Jolliet explică și procesul prin care se calculează cu cât crește speranța de viață sau cu cât o scade un aliment. Acesta dă primul exemplu drept carnea, care pe un gram de produs animal procesat se pierd 0,45 minute de viață. Modelul pentru creșterea vieții a fost reprezentat de fructe, un gram fiind suficient pentru a crește speranța de viață cu 0.1 minute. Procesul se întâmplă în felul următor: se analizează compoziția fiecărui aliment în parte, iar apoi numărul este înmulțit cu numărul de profiluri alimentare care au fost dezolvtate înainte.

Cercetătorii au măsurat după acești parametri și un hot dog simplu de vită. Produsul avea 61 de grame de carne procesată în compoziție și a rezultat următorul lucru: se pierd 27 de minute din viață sănătoasă. Când au fost luate în calcul și restul de ingrediente precum acizii grași și sodiul, rezultatul a crescut de la 27, la 36 de minute.

Studiu îngrijorător pentru americani

Tot acest studiu a arătat faptul că o dietă care să conțină din belșug alimente precum: fructe, legume, nuci sau fructe de mare pot contribui în mod decisiv la o viața mai lungă și mai sănătoasă.

Într-un teritoriu precum Statele Unite ale Americii, acest studiu nu este deloc unul încurajator. Acest loc este renumit pentru rata ridicată de obezitate și nici gastronomia nu îl ajută prea mult. Bucătăria americană, mai precis produsele iconice ale Statelor Unite sunt pline de grăsimi, chimicale, pentru că majoritatea sunt produse de tip fast-food. Nu degeaba acolo sunt cele mai mare de astfel de restaurante.

America ar trebui să fie printre cele mai îngrijorate țări din lume după publicarea acestei cercetări, pentru că acolo hot dog-ul este la loc de cinste și consumat în mod regulat. În plus, nici burgerii, cartofii prăjiți sau alte produse populare fast food din Statele Unite nu sunt cu mult mai benefice.