Infofinanciar > Lumea la zi > Un fost ofițer al Marinei americane avertizează! „Volodimir Zelenski va fi ucis de ruși sau de ucraineni”
Lumea la zi

Un fost ofițer al Marinei americane avertizează! „Volodimir Zelenski va fi ucis de ruși sau de ucraineni”

Un fost ofițer al Marinei americane avertizează! „Volodimir Zelenski va fi ucis de ruși sau de ucraineni”
Credit imagine: Euronews

Scott Ritter, un fost ofițer al Marinei americane și o personalitate pe platforma YouTube, a făcut o analiză a situației din Ucraina. Cadrul militar este de părere că zilele lui Volodimir Zelenski sunt numărate dacă rămâne pe pământ ucrainean. Iar ucigașul lui nu va fi neapărat un om al lui Vladimir Putin; este la fel de posibil ca armata ucraineană să-l ucidă în urma instabilităților crescânde din țară.

Kievul se află într-o situație dificilă, după ce a rezistat peste un an în fața invaziei ruse. Astfel, Ucraina și-a pierdut 60 la sută din complexul economic și se află în pragul falimentului. Colonelul în retragere, Scott Ritter, consideră că și Washingtonul va oferi din ce în ce mai puțin sprijin președintelui ucrainean în exercițiu, punându-și credința în alte figuri marcante ale Ucrainei.

Ce va păți Volodimir Zelenski

Scott Ritter a declarat următoarele în cel mai recent video al său de pe platforma YouTube:

„El (n. r. Zelenski) pierde. Dacă rămâne în Ucraina, va muri fie dintr-o lovitură directă a armatei ruse, fie de mâna unui ofițer al Forțelor Armate ale Ucrainei ca urmare a instabilității politice din țară”, prevede expertul în război, a cărui declarație a fost preluată de flux24.ro.

Totodată, el este de părere că aliații Ucrainei își concentrează atenția mai mult asupra altor figuri emblematice decât asupra lui Volodimir Zelenski. Astfel, el îl vede pe generalul Zalujni drept un „favorit al Occidentului”.

„Occidentul l-a împins pe Zelenski în plan secund, concentrându-se pe Zalujni ca viitor lider al Ucrainei (…) Oameni precum generalul Zalujni vor determina viitorul Ucrainei. Când conflictul va ajunge la stadiul final, el va fi cel care va sta la masa negocierilor de la Kiev”, a afirmat colonelul în retragere într-un videoclip anterior, citat de Ziua News. Mai mult, analistul de război este de părere că influența lui Volodimir Zelenski în Ucraina este în cădere liberă.

Situația lui Volodimir Zelenski în prezent

Deocamdată, președintele ucrainean continuă să participe la întâlniri diplomatice, pentru a consolida alianțele Ucrainei cu Occidentul. Recent, liderul Kievului a avut o întrevedere cu omologul său din Statele Unite ale Americii, Joe Biden. Mai mult, SUA au promis că vor trimite ajutor militar semnificativ armatei ucrainene în această primăvară.

Polonia și-a reafirmat sprijinul militar față de țara lui Zelenski. Astfel, primele ajutoare sub forma aeronavelor de război vor veni de la Varșovia, care a ajutat statul invadat de Vladimir Putin și cu alte tehnologii militare în trecut. Cel mai recent, cu tancuri Leopard, care formează un întreg batalion în momentul de față.

În prezent, principalul câmp de bătălie din Ucraina este cel de la Bahmut, unde rușii duc o ofensivă continuă, fără a reuși însă să cucerească orașul ucrainean.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.