Infofinanciar > Lumea la zi > Ucraina are dreptul să-l ucidă pe Putin? Care este declarația lui Zelenski
Lumea la zi

Ucraina are dreptul să-l ucidă pe Putin? Care este declarația lui Zelenski

volodimir zelenski (sursă foto: evz.ro)
sursa foto arhiva companiei

Într-un interviu pentru tabloidul britanic The Sun, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că ţara sa are tot dreptul să se apere prin orice mijloace necesare.

Asta include chiar și asasinarea liderului rus, Vladimir Putin.

„Aceste este un război şi Ucraina are tot dreptul să-şi apere teritoriul”, spune acesta.

Liderul de la Kiev a dezvăluit că a fost ţinta a „cinci sau şase tentative de asasinat”, dar că „acele încercări nu au fost mai grave decât Covidul”.

„Prima dată a fost interesant, dar după aceea a devenit la fel ca Covidul. Iniţial, oamenii nu au ştiut cum să reacţioneze, a fost înfricoşător. Apoi este doar un schimb de informații, detalii despre faptul că încă un grup a venit în Ucraina pentru a încerca acest lucru”.

Preşedintele ucrainean a mai adăugat că Rusia vrea să îl înlăture din funcție până la sfârșitul anului 2023. Ar exista inclusiv un plan de destabilizare, numit Maidan-3. „Numele operațiunii este Maidan-3. Înseamnă să schimbi președintele (n.r. Ucrainei), nu neapărat prin asasinarea mea. Vor folosi orice instrumente pe care le au la îndemână. Vor să o facă până la sfârșitul acestui an. Dar putem trăi cu asta”, explică Zelenski.