Infofinanciar > Lumea la zi > Ucraina are curaj să sfideze Rusia! Statuia care îl înfățișează pe Vladimir Putin cum se împuscă singur este chiar în inima Kievului
Lumea la zi

Ucraina are curaj să sfideze Rusia! Statuia care îl înfățișează pe Vladimir Putin cum se împuscă singur este chiar în inima Kievului

statuia lui Putin - sursa foto- aradon.ro
Statuia lui Putin, Sursa foto: aradon.ro

Rusia și Ucraina se află în relații extrem de tensionate, iar declarațiile și gesturile sfidătoare sunt ceva de așteptat în astfel de situații. Ultimul lucru de acest gen este o statuie amplasată fix în centul Kievului și îl înfățisează chiar pe conducătorul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Mai exact, sculptura este pusă fix pe Bulevardul Shevchenko, în inima capitalei Ucrainei. Mesajul fotografiei este unul extrem de sugestiv, înfățișându-l pe șeful de stat de la Moscova când își ține un pistol în gură. Din pozele cu statuia se vede că personajul este pregătit să apese și trăgaciul armei respective.

Mesajul statuii

Artistul din spatele „operei” este designer și sculptor și se numește Dmytriy Iv. Acesta a scris și un mesaj pe statuie, încă o dedicație pentru Vladimir Putin care în română se traduce așa : „Putler, este clar indiciul?”, conform ziare.com.

Apelativul de „Putler” este o combinație între Putin și Hitler. Prin acest lucru se face referire la asemănările de caracter dintre cei doi lideri de stat, ambii fiind considerați în aproape toată lumea ca fiind cu adevărat malefici.

Conform profilului său de artist de pe Agora Gallery, Dmytriy Iv este un artist cu o carieră de succes, operele lui de artă găsindu-se în muzee și expoziții din întreaga lume. Sculptorul ucrainean își dorește și încearcă prin munca lui să îi încurajeze pe oameni să analizeze puțin mai mult ce e în jurul lui, să aibă o disponibilitate spre o conexiune emoțională mai puternică. Operele lui au ca punct de plecare realitățile politice, sociale și religioase. Astfel, acesta își manifestă fie opiniile, fie neclaritățile cu privire la ce se întâmplă în societatea actuală.

În Ucraina statuile cu liderii ruși au fost adevărate simboluri și în trecut

statuia lui Lenin - sursa foto - adevarul.ro

statuia lui Lenin – sursa foto – adevarul.ro

Nu este prima dată când o statuie cu un șef rus de stat se află în centrul atenției în capitala Ucrainei. În luna decembrie a anul 2013, statuia lui Vladimir Lenin a fost dărmată și apo decapitată, un gest care evidențiază perfect intețiile cetățenilor din Ucraina de a fi cât mai independenți de Rusia.

Statuia a avut acest sfârșit în cadrul unui protest din Piața Independenței din Kiev, unde sute de mii de oameni au venit și și-au manifestat nemulțumirea pentru modul în care conducerea din acea vreme își desfășura activitatea. La această manifestare pro-europeană au venit ucrainieni din mai multe state de pe continet, cum ar fi Belarus sau Suedia. În sprijinul protestatarilor au sosit și fostul președinte al Georgiei din acel timp, Mihail Saakasshivili dar și fostul premier din Moldova, Vlad Filat.

Conform, digi24, fostul șef de stat georgian a declarat atunci următorul lucru: „El (n.red. – Vladimir Putin) vrea în mod clar să îndepărteze Ucraina de Europa. Când Ucraina va fi despărţită de Europa, orice se poate întâmpla. Te pot şantaja mai bine, pot pune mai multă presiune, politicienii pot fi cumpăraţi şi pot manipula mai bine opinia publică.”.