Infofinanciar > Lumea la zi > Tucker Carlson iese din „silenzio stampa”! Jurnalistul american face primele comentarii după ce a fost concediat
Lumea la zi

Tucker Carlson iese din „silenzio stampa”! Jurnalistul american face primele comentarii după ce a fost concediat

foxnews.com; Tucker Carlson
FOTO: Fox News

Tucker Carlson a rupt tăcerea după plecarea sa de la Fox News într-un videoclip în care îi atacă pe „mincinoșii care încearcă să reducă la tăcere” oamenii cinstiți. Scurta înregistrare video a fost postată pe Twitter la două zile după plecarea sa. Jurnalistul nu a împărtășit motivul plecării și nici nu a vorbit despre planurile sale de viitor.

Fox News a declarat că despărțirea de reputatul jurnalist a fost una de comun acord. Plecare sa a avut loc la câteva zile după ce Fox News a soluționat un proces de defăimare în legătură cu reportajul său despre alegerile prezidențiale din 2020.

Primele comentarii făcute de Tucker Carlson după ce a fost concediat

Tucker Carlson a făcut primele sale comentarii publice de când a părăsit Fox News într-un clip de două minute postat miercuri pe Twitter, spunând că aborda „lucrurile pe care le observi când îți iei puțin timp liber”, inclusiv „cât de incredibil de proaste sunt majoritatea dezbaterilor pe care le vezi la televizor”.

Dar „atunci când oamenii cinstiți spun ceea ce este adevărat, cu calm și fără jenă, ei devin puternici. În același timp, mincinoșii care au încercat să-i reducă la tăcere se micșorează, iar ei devin mai slabi”, adaugă Carlson. Jurnalistul încheie cu „unde mai puteți găsi americani care să spună lucruri adevărate? Nu au mai rămas multe locuri, dar sunt câteva”.

Carlson, în vârstă de 53 de ani, a fost nu doar un prezentator popular la Fox News, ci și unul extrem de influent, cu o medie de trei milioane de americani care îi urmăreau emisiunea în fiecare seară.

Fox News a plătit 787 de milioane de dolari

La două ore după ce a fost postat, mesajul său pe Twitter a primit peste cinci milioane de vizualizări. Anunțul brusc al plecării lui Carlson a venit la scurt timp după ce Fox News a plătit 787 de milioane de dolari (631 de milioane de lire sterline) pentru a soluționa un proces de defăimare intentat de compania de mașini de vot Dominion.

În proces, Dominion a susținut că afacerile sale au fost prejudiciate de faptul că Fox a răspândit afirmații false potrivit cărora mașinile sale au fost măsluite în defavoarea fostului președinte Donald Trump. Cazul a dus la publicarea unor mesaje text care au difuzat public opiniile private ale lui Carlson despre Donald Trump și colegii săi de la Fox.

Wall Street Journal, deținut de News Corp, care deține și Fox News, a relatat miercuri, citând surse anonime, că decizia de a-l concedia pe Carlson a fost luată în parte din cauza mesajelor în care acesta își denigra colegii și a „poziției sale combative” față de conducerea Fox.

Ieșirea sa a venit în timp ce un alt prezentator important al televiziunii prin cablu din SUA a fost, de asemenea, înlăturat. Don Lemon, de la CNN, a anunțat luni că a fost „concediat” după 17 ani de activitate la rețea. Atât Lemon, cât și Carlson ar fi angajat un avocat de top de la Hollywood, Bryan Freedman, care i-a mai reprezentat pe fostul prezentator CNN Chris Cuomo și pe fosta prezentatoare de la NBC și Fox Megyn Kelly, potrivit bbc.com.