Infofinanciar > Lumea la zi > Cel mai virulent comentator american pleacă de la Fox News. Tucker Carlson, lăsat pe drumuri
Lumea la zi

Cel mai virulent comentator american pleacă de la Fox News. Tucker Carlson, lăsat pe drumuri

Tucker Carlson Sursă foto: Poynter
Sursa foto: Poynter

Mass-media FOX News și Tucker Carlson au căzut de acord să se despartă, a anunțat luni postul de televiziune.  

„Îi mulțumim pentru serviciile aduse rețelei în calitate de prezentator și, înainte de aceasta, în calitate de colaborator”, a declarat un purtător de cuvânt al FOX News Media într-un comunicat.  

Anunțul care a șocat întreaga SUA 

Emisiunea lui Carlson a atras cea mai mare audiență dintre toate emisiunile de știri prin cablu din țară timp de ani de zile, adunând adesea mai mult de 3 milioane de telespectatori într-o seară. Punctele sale de vedere conservatoare dure și declarațiile sale cu tentă rasială au găsit o audiență uriașă în rândul telespectatorilor de bază ai Fox. 

Nu este clar ce a declanșat acest lucru. Tucker Carlson nu a răspuns imediat la un mesaj de la VICE News, iar o purtătoare de cuvânt a Fox a indicat înapoi la declarația companiei atunci când i s-au cerut informații despre ce a cauzat decizia și a cui a fost. 

Carlson și-a petrecut cea mai mare parte a ultimilor doi ani promovând teorii ale conspirației cu privire la revolta din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul Statelor Unite, producând documentare care susțineau că revolta a fost o operațiune sub pavilion fals și că protestatarii pro-Trump au fost de fapt victime. 

Circumstanțele în care Tucker Carlson și-a separat calea de Fox News 

Separarea vine la mai puțin de o săptămână după ce Fox News a ajuns la o înțelegere cu Dominion Voting Systems pentru 787,5 milioane de dolari, pentru a evita un proces jenant care ar fi putut să o oblige să recunoască faptul că prezentatorii săi au mințit cu bună știință atunci când au promovat teorii ale conspirației despre alegerile din 2020. Carlson și alte vedete Fox urmau să fie nevoite să depună mărturie în acel proces. 

Plecarea bruscă a lui Carlson a avut loc după ce fostul său producător principal de rezervări, Abby Grossberg, a intentat un proces în care a acuzat emisiunea lui Carlson că a fost un mediu de lucru ostil și misogin, în care s-a confruntat cu sexism și antisemitism. De asemenea, Grossberg a susținut că avocații Fox au împins-o să mintă în mărturia pentru procesul Dominion. 

Un program interimar, „Fox News Tonight”, va fi difuzat la ora 20:00 (ora Europei de Est) până când va fi numit un înlocuitor permanent pentru Carlson. „Fox News Tonight” va fi prezentat prin rotație de diverse personalități Fox News.  

Ultima ediție a emisiunii „Tucker Carlson Tonigh”” a fost difuzată vineri, 21 aprilie. Emisiunea a început să fie difuzată în 2016, potrivit Fox News. 

Înainte de lansarea emisiunii „Tucker Carlson Tonight”, Carlson a fost coprezentator al emisiunii „FOX & Friends Weekend” din 2012 până în 2016.  

Anterior, Carlson a fost gazda MSNBC în perioada 2005-2008 și a lucrat la CNN la începutul carierei sale. El a fondat The Daily Caller în 2010, dar și-a pierdut participația în site-ul de știri politice în 2020. 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.