Infofinanciar > Lumea la zi > Tucker Carlson nu este de acord cu ceea ce se întâmplă în Gaza
Lumea la zi

Tucker Carlson nu este de acord cu ceea ce se întâmplă în Gaza

tucker carlson gaza (sursă foto: Newsweek)
sursă foto: arhiva companiei

Tucker Carlson, celebrul moderator de televiziune, a criticat sprijinul creștinilor pentru acțiunile Israelului în Gaza. Fostul prezentator de la Fox News a discutat cu pastorul palestinian Dr. Munther Isaac despre complexitatea conflictului. Mai apoi, Carlson a îndemnat la un angajament mai critic.

Tucker Carlson l-a invitat pe pastorul creștin palestinian Dr. Munther Isaac să discute despre situația din Gaza. Acesta din urmă, în cadrul discuției, a atacat creștinii care susțin războiul Israelului în Gaza. Miercuri, 10 aprilie, Tucker Carlson s-a angajat într-o discuție cu Isaac. S-a pus accent în cadrul interviului asupra complexității sprijinului creștinilor pentru acțiunile Israelului în Gaza. Replicile critice ale lui Carlson la adresa liderilor creștini din Statele Unite a fost contondentă. Moderatorul a susținut că aceștia „nu sunt mai critici față de distrugerile din Gaza”.

Tucker Carlson este critic

El și-a susținut punctul de vedere cu privire la războiul în curs de desfășurare și la răspunsul liderilor creștini din SUA. Prezentatorul a remarcat: „Dacă te trezești dimineața și decizi că a ta credință creștină îți cere să susții un guvern străin care aruncă în aer biserici și ucide creștini, cred că ai pierdut nuanța realității”.

Discuția a continuat cu realitățile dure ale conflictului. Carlson a făcut apoi referire la un incident care a implicat distrugerea incintei unei biserici ortodoxe grecești, „ucigând cel puțin 17 persoane”. Acest eveniment, pe lângă faptul că FDI (Armata Israelului) a atacat din greșeală vehiculul World Central Kitchen. Iar acest eveniment a dus la decesul a 7 lucrători umanitari și la creșterea apelurilor pentru încetarea focului.

Credință, conflict și consecințe

În mijlocul acestor apeluri, Tucker Carlson a evidențiat angajamentul premierului israelian Benjamin Netanyahu de a continua loviturile până când Hamas, gruparea teroristă responsabilă pentru masacrul din 7 octombrie, în care au fost ucise peste 1.200 de persoane și aproximativ 250 au fost luate ostatice în Gaza, va fi complet eradicată.

PRezentatorul a apelat și la invitatul său, la Isaac, pentru o perspectivă, Carlson a căutat cu acest prilej un mesaj adresat liderilor creștini din Statele Unite. L-a determinat pe Isaac să vorbească despre contextul istoric al conflictului. Iar acesta din urmă a declat: „Ar fi bine să le reamintim că atunci când a fost creat statul Israel, acesta nu a fost creat pe un teren gol. A fost creat pe un pământ pe care se aflau milioane de palestinieni indigeni, inclusiv creștini palestinieni”.

Isaac a continuat apoi și a caracterizat conflictul ca fiind o formă de „genocid” și a afirmat că „tovarășii creștini suferă”, scrie Jerusalem Post.