Lumea la zi

Trump nu se poate baza pe fiica lui! Ivanka nu dorește să se mai implice în politică

ivanka trump sursa foto timesofisrael
sursa foto timesofisrael

Ivanka Trump spune că își iubește tatăl, dar că nu intenționează să se implice în politică, în ciuda candidaturii anunțate a tatălui său la alegerile prezidențiale din 2024.

Ivanka Trump, într-un interviu în exclusivitate pentru Fox News Digital, a declarat că îl iubește și îl susține „foarte mult” pe tatăl său, fostul președinte Trump, dar „nu intenționează să se implice în politică” și spune că „se concentrează în mod prioritar” pe copiii săi și pe familia sa.

„Îmi iubesc tatăl foarte mult. De data aceasta, aleg să îmi prioritizez copiii și viața privată pe care o avem ca familie”, a declarat Ivanka Trump pentru Fox News Digital. „Nu am de gând să mă implic în politică.”

„Deși îl voi iubi și îl voi susține întotdeauna pe tatăl meu, pe viitor voi face acest lucru în afara arenei politice. Sunt recunoscătoare că am avut onoarea de a servi poporul american și voi fi întotdeauna mândră de multe dintre realizările administrației noastre”. Comentariile Ivankăi vin după ce tatăl ei și-a anunțat marți seară cea de-a treia campanie prezidențială. Nici Ivanka și nici Donald Trump Jr. nu au participat la ceremonia de anunțare a tatălui lor de la Mar-a-Lago. În schimb, Jared Kushner și Kimberly Guilfoyle au participat pentru a-și arăta sprijinul. Ivanka a declarat pentru Fox că este „extrem de apropiată” de tatăl ei.

„Asta nu s-a schimbat și nu se va schimba niciodată”, a adăugat ea. „Am avut multe roluri de-a lungul anilor, dar cel de fiică este unul dintre cele mai elementare și mai importante. Iubesc acest timp cu copiii mei, iubesc viața în Miami și libertatea și intimitatea cu care m-am întors în sectorul privat. Aceasta a fost una dintre cele mai frumoase perioade din viața mea.” Ivanka și Kushner s-au mutat la Miami după ce au petrecut patru ani în Washington, D.C., și au servit în fosta administrație Trump.

Nepoții lui Trump

Ivanka și Kushner, au trei copii – Arabella, 11 ani, Joseph, 9 ani, și Theodore, 6 ani.

„Sunt mici și ne bucurăm de aceste momente cu ei”, a spus Ivanka. „Suntem fericiți unde ne aflăm acum și vom continua să îl susținem pe tatăl meu – ca și pe copiii lui.” Ivanka, care a ocupat funcția de consilier principal la Casa Albă în timpul administrației Trump, a declarat pentru Fox News Digital că „nu a intenționat niciodată să intre în politică”.

„Sunt foarte mândră de ceea ce am reușit să realizez”, a spus ea. „Am lăsat totul pe teren și nu îmi lipsește nimic acum”. Tiffany Trump, care s-a căsătorit în acest weekend, nu a participat nici ea la anunțul tatălui ei.

O sursă apropiată de Ivanka a declarat pentru Fox News Digital că ea este întotdeauna sinceră cu tatăl ei, spunând că decizia de a nu se mai implica în politică nu este una pe care a luat-o „ieri”.

„Această decizie a fost luată de când a plecat din Washington”, a declarat o sursă apropiată de Ivanka pentru Fox News Digital. „Ea a simțit că și-a servit țara și acum se va concentra pe familia ei, iar Jared a simțit același lucru”.

În perioada în care a făcut parte din administrația Trump, Ivanka a susținut politici care au sprijinit oportunitățile economice pentru familiile din categoriile de mijloc, inclusiv dublarea creditului fiscal pentru copii, sprijinul pentru îngrijirea copiilor, dezvoltarea forței de muncă în domeniul educației și concediul plătit pentru familie. Ivanka a condus eforturile pentru o legislație care a dublat creditul fiscal pentru copii și a extins eligibilitatea, în timp ce a susținut cu succes cea mai mare extindere de până acum a subvențiilor în bloc pentru îngrijirea și dezvoltarea copiilor.

De asemenea, Ivanka a colaborat cu membri ai Congresului pentru a asigura 12 săptămâni de concediu familial plătit pentru lucrătorii federali. De asemenea, ea a participat la negocierile COVID pentru a se asigura că lucrătorii din întreprinderile mici aveau concediu medical plătit pentru a se îngriji pe ei înșiși sau pe membrii bolnavi ai familiei.

De asemenea, în timpul pandemiei COVID-19, Ivanka a colaborat îndeaproape cu Administrația pentru întreprinderi mici și cu Departamentul Trezoreriei pentru a contribui la promulgarea Programului de protecție a cecului de salariu și a colaborat cu USDA pentru a crea programul „Farmers to Families Food Box”, care a livrat peste 170 de milioane de cutii cu alimente proaspete familiilor aflate în nevoie.

În plus, în perioada în care a fost la Washington, a făcut presiuni pentru a dubla finanțarea Departamentului de Justiție pentru combaterea traficului de persoane.

Reușite fără egal

„Este mândră de ceea ce a reușit să realizeze”, a declarat un prieten al Ivankăi pentru Fox News Digital. „Dar ea nu este deloc nostalgică după perioada Washington”. De când a părăsit guvernul, Ivanka s-a concentrat pe eforturile sale filantropice, în special pe sprijinirea fermierilor din Statele Unite, pe combaterea insecurității alimentare și pe ajutorul acordat în diverse acțiuni de ajutorare în caz de dezastre în țară și în străinătate.

În primele zile ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei, Ivanka a ajutat la furnizarea a un milion de mese calte pentru familiile ucrainene aflate în dificultate.

Pe plan intern, Ivanka a oferit ajutor financiar și a făcut voluntariat în zonele afectate de dezastre din Statele Unite, inclusiv în Kentucky, Florida și Louisiana.

O sursă apropiată de Ivanka și Jared a declarat pentru Fox News că cuplul este angajat în activitatea pe care o desfășoară în sectorul privat și în filantropie. Kushner a înființat anul trecut o organizație non-profit, The Abraham Accords Peace Institute, după ce a lucrat în administrația Trump la acordurile Abraham, pe care oficialii le-au prezentat ca fiind un „acord de pace istoric” între Israel și Emiratele Arabe Unite care a normalizat relațiile din Orientul Mijlociu.