Infofinanciar > Lumea la zi > Trump cere o jumătate de miliard de dolari despăgubiri din partea CNN! Fostul președinte face acuzații fără precedent
Lumea la zi

Trump cere o jumătate de miliard de dolari despăgubiri din partea CNN! Fostul președinte face acuzații fără precedent

Donald Trump, Sursă foto: CNN
Sursă foto: CNN

Fostul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, a decis să depună o plângere împotriva CNN la Florida, pentru că postul de televiziune „l-ar fi defăimat” pe politician, de teamă că acesta va decide să candideze la alegerile prezidențiale din anul 2024. În cererea sa, liderul Partidului Republican cere aproximativ 475 de milioane de dolari.

În documentul redactat de fostul președinte al SUA, Trump a precizat că televiziunea CNN „a căutat să-şi folosească imensa influenţă, presupusă ca o sursă de informare și de încredere, pentru a-l defăima pe reclamant în faţa telespectatorilor şi cititorilor săi, în încercarea de a-l învinge politic”.

„Campania de descurajare a CNN, sub forma defăimării şi calomniei împotriva reclamantului, a escaladat în ultimele luni, deoarece CNN se teme că reclamantul va candida la preşedinţie în 2024”, mai scrie în plângere.

Război direct între CNN și Trump

În timpul mandatului său de președinte al SUA, Trump nu a știut să gestioneze foarte bine relația sa cu marile media, precum CNN şi New York Times, pe care le-a numit cu mai multe fabrici de „fake news”, scrie Digi 24.

Ca răspuns, postul american de știri a încercat să îl defăimeze pe fostul președinte american „cu o serie de etichete tot mai scandaloase, false și defăimătoare de ‘rasist’, ‘lacheu al Rusiei’, ‘insurecționist’ și, în cele din urmă, ‘Hitler'”, au precizat avocații lui Trump.

Astfel, plângerea enumeră mai multe cazuri în care CNN a părut să îl compare pe Trump cu Hitler, inclusiv într-un reportaj special din ianuarie 2022 al prezentatorului Fareed Zakaria care a inclus imagini cu dictatorul german din secolul XX.

Probleme din ce în ce mai mari pentru Trump

Fostul președinte, în vârstă de 76 de ani, se confruntă cu probleme juridice considerabile, inclusiv cu o anchetă penală a Departamentului de Justiție al SUA (DoJ) pentru că a păstrat dosare guvernamentale la proprietatea sa de la Mar-a-Lago, în Florida, după ce a părăsit funcția în ianuarie 2021.

Trump a fost dat în judecată luna trecută de procurorul general al statului New York, Leticia James, care l-a acuzat că a mințit băncile și asigurătorii cu privire la valoarea activelor sale. În plus, o comisie a Congresului și Ministerul Justiției investighează separat asaltul din 6 ianuarie anul trecut de la Capitoliul SUA de către susținătorii lui Trump.

De asemenea, el a fost dat în judecată de scriitoarea E Jean Carroll într-un caz privind un presupus viol.

Trump, care în 2020 a pierdut lupta pentru putere în fața democratului Joe Biden, nu a spus oficial dacă va candida la alegerile din 2024, deși a lăsat de înteles de mai multe ori că s-ar putea întâmpla acest lucru.