Infofinanciar > Lumea la zi > Mark Zuckerberg, are probleme virtuale. O cercetătoare a fost abuzată sexual în Metaverse
Lumea la zi

Mark Zuckerberg, are probleme virtuale. O cercetătoare a fost abuzată sexual în Metaverse

vr-reality-sursa-foto-unsplash.com
Sursă foto: unsplash.com

O cercetătoare reclamă că a fost violată în metaversul companiei lui Mark Zuckerberg în prima oră de când a intrat pentru a studia comportamentul utilizatorilor pe platforma de socializare Horizon World a Meta.

Conform businessinsider.com, într-un raport publicat în luna mai de către SumOfUS, un ONG din SUA, este detaliată întâlnirea violentă a cercetătoarei în Horizon World de la Meta. De asemenea, alți 4 utilizatori au afirmat recent că avatarurile lor au fost agresate sexual sau hărțuite în Horizon World și în alte platforme VR ale Meta, potrivit aceluiași raport.

Potrivit relatării SumOfUs, utilizatorii platformei au invitat-o pe cercetătoare la o petrecere privată în metavers la începutul acestei luni. Utilizatorii din aceeași cameră i-au cerut apoi să dezactiveze o setare care îi împiedica pe alții să se apropie la mai puțin de un metru și jumătate de ea.

Conform celor povestite de aceasta, un avatar de sex masculin s-a apropiat foarte mult de ea, în timp ce un alt avatar de sex masculin stătea în apropiere și privea. O sticlă cu ceea ce pare a fi alcool este apoi trecută între cele două avatare, în timp ce se aud două voci masculine care fac comentarii obscene.

Apoi cercetătoarea „a fost condusă într-o cameră privată la o petrecere unde a fost violată de un utilizator care îi tot spunea să se întoarcă pentru a putea face asta din spate, în timp ce utilizatorii din afara ferestrei puteau vedea – totul, în timp ce un alt utilizator din cameră privea și pasa o sticlă de vodcă”, potrivit raportului. Cercetătorii SumOfUs au raportat, de asemenea, că au avut parte de insulte homofobe și rasiale în Horizon World și au spus că au fost martori la violențe cu arme de foc pe platformă.

Mark Zuckerberg își asumă până la 5 ani de pierderi

Chiar dacă acest lucru s-a întâmplat în realitatea virtuală, incidentul a bulversat-o pe cercetătoare, a declarat aceasta în raport. Ea a observat că controlerul ei a vibrat atunci când avatarele masculine au atins-o, rezultând o senzație fizică care era rezultatul a ceea ce trăia online.

„O parte a creierului meu era de genul ce se întâmplă, cealaltă parte era de genul că acesta nu este un corp real, iar o altă parte era de genul, aceasta este o cercetare importantă”, a spus ea în raport.

Meta a lansat Horizon Worlds în decembrie anul trecut pentru utilizatorii cu vârsta de minim 18 ani din SUA și Canada. Până în februarie, existau cel puțin 300.000 de utilizatori pe platformă, departe de dorința lui Mark Zuckerberg, care a declarat în luna iulie a anului trecut că își dorește ca, în cele din urmă, toți utilizatorii Facebook să fie încorporați în metaversul companiei.

CEO-ul Mark Zuckerberg a investit 10 miliarde de dolari în proiectarea metaversului și privește pe termen lung investiția sa, afirmând recent că proiectul ar putea continua să piardă bani în următorii trei până la cinci ani.