Infofinanciar > Lumea la zi > Topul celor mai bogate femei din lume. Care sunt doamnele ce fac concurență magnaților
Lumea la zi

Topul celor mai bogate femei din lume. Care sunt doamnele ce fac concurență magnaților

Femei Bogate Sursa foto Forbes
Sursa foto: Forbes

Femei din toată lumea au intrat pe lista miliardarilor. Cu toate că topul bogaților lumii este dominat de bărbați, în acesta se află și câteva doamne care fie și-au construit averile singure, fie le-au moștenit.

Acestea sunt 5 cele mai bogate femei din lume, care le fac concurență marilor magnați. 

Franțuzoaica Bettencourt, cea mai bogată femeie din lume

Pe primul loc este o franțuzoaică, pe numele său Françoise Bettencourt. Aceasta este o femei de afaceri, ce nu s-a afișat prea mult în lumina reflectoarelor. Averea acesteia se apropie de 72 de miliarde de dolari. Unchiul ei este fondatorul brandului L’Oreal. De asemenea, mama acesteia, Liliane Bettencourt, era cea mai bogată femei din lume în momentul în care a decedat, ea fiind moștenitoare de drept a imperiului brandului de frumusețe. Aceasta a donat pentru refacerea catedralei Notre Dame peste 220 de milioane de dolari. Bettencourt controlează 33% din companie. L’Oreal deține mărcile Lancome și Garnier și a avut venituri de 32,3 miliarde de euro (38,2 miliarde de dolari) în 2021.

Françoise Bettencourt Sursa foto Business Insider

Françoise Bettencourt, Sursa foto: Business Insider

Din SUA în toată lumea

Pe cea de-a doua poziție se plasează o americancă, și anume Alice Walton cu o avere de 58,5 miliarde de dolari. Aceasta este președinta companiei Walmart din Statele Unite ale Americii. De asemenea, alături de frații ei Rob și Jim, deține cea mai mare companie de rtail din lume., conform digi24.ro. Compania cu sediul în Bentonville, Arkansas, a avut venituri de 572,8 miliarde de dolari în anul care s-a încheiat la 31 ianuarie 2022. În 2005, Alice Walton a fondat Crystal Bridges Museum of American Art, o organizație caritabilă non-profit, de care se pot bucura cu toții. Interesul lui Alice pentru artă a început în copilărie, când a descoperit acuarelele. Ea și mama ei pictau adesea cu acuarele în excursiile de camping ale familiei sau în drumețiile în Ozarks. La vârsta adultă, Alice a început să colecționeze acuarele, iar în timp, acest lucru s-a transformat într-un interes mai larg pentru istoria artei și pentru toate tipurile de artă americană. 

Alice Walton Sursa foto Business Insider

Alice Walton, Sursa foto: Business Insider

De la soț… până în top

Cel de-al treilea loc este ocupat de Julia Koch. Averea acesteia se ridică la peste 58 de miliarde de dolari. Aceasta a fost soția lui David Koch, unul dintre miliardarii lumii, de la care a și moștenit averea impresionant. Julia Koch și cei trei copii ai săi au moștenit o participație de 42% din Koch Industries de la soțul ei. Originară din Iowa, Koch s-a mutat la New York în anii 1980 și a lucrat ca asistentă a creatorului de modă Adolfo. Ea a lucrat cu mulți dintre clienții săi de profil înalt, inclusiv cu prima doamnă Nancy Reagan. Julia l-a întâlnit pe David printr-un „blind date” (nr. întâlnire pe nevăzute) în 1991. Aceștia s-au revăzut șase luni mai târziu. Ei au început să se întâlnească și s-au căsătorit în 1996. Împreună cu răposatul ei soț, a donat 10 milioane de dolari Centrului Medical Mount Sinai și 10 milioane de dolari Spitalului de Copii Stanford pentru a studia alergiile alimentare.

Julia Koch Sursa foto South China Morning Post

Julia Koch, Sursa foto: South China Morning Post

O doamnă dulce

Pe cea de-a patra poziție se află Jacqueline Mars, nepoate fondatorului companiei de dulciuri cu același nume, Mars. Averea acesteia este situat la aproximativ 40 de miliarde de dolari. La conducerea companiei de dulciuri se află ea și fratele ei. Mars face parte din consiliul de administrație al Arhivelor Naționale și a fost anterior membru al consiliului de administrație al Operei Naționale din Washington. Fratele ei, John, deține aproximativ o treime din Mars; restul este deținut de cele patru fiice ale defunctului ei frate, Forrest Jr.

Jacqueline Mars Sursa foto Forbes

Jacqueline Mars, Sursa foto: Forbes

A tras lozul câștigător

A cincea cea mai bogată femeie din lume este Miriam Adelson. Averea acesteia se ridica la 30 de miliarde de dolari, avere care este moștenită de la soțul său Sheldon Adelson. Acesta a avut o mare influența în lumea jocurilor de noroc și a cazinourilor. Megadonatorul republican Miriam Adelson se întoarce în politică, poziționându-se pentru a fi o forță în alegerile de la mijlocul anului 2022 și pentru cele din 2024, după ce aceasta a fost unul dintre principalii donatori din campania fostului președinte Donald Trump

Miriam Adelson, Sursa foto: POLITICO

Miriam Adelson, Sursa foto: POLITICO

 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.