Infofinanciar > Lumea la zi > Toate zborurile din SUA au fost blocate! Cu ce problemă s-au confruntat aeroporturile americane
Lumea la zi

Toate zborurile din SUA au fost blocate! Cu ce problemă s-au confruntat aeroporturile americane

Aeroport SUA, Sursă foto: Hepta
Sursă foto: Hepta

Toate zborurile interne din SUA au fost suspendate pentru câteva ore din cauza unei defecțiuni la sistemul de control al zborurilor. Ulterior, reprezentanții Administrației Federale a Aviației (FAA) au spus că există o problemă la sistemul care alertează piloții cu privire la potențialele pericole pe rutele de zbor.

Instituția se așteaptă ca zborurile să poată decola începând cu ora 0900 ET (1400 GMT).

Până acum, zborurile de pe aeroportul Newark din New Jersey și de pe Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson Atlanta au fost deja reluate. FAA a precizat că acest lucru s-a datorat congestionării traficului aerian în zonele respective.

Potrivit site-ului de monitorizare FlightAware, circa 760 de zboruri către și dinspre Statele Unite, precum și curse interne au înregistrat întârzieri, miercuri dimineața, în jurul orei 6.30. De asemenea, la acea vreme au fost anulate aproximativ 90 de zboruri, au mai scris autorii site-ului.

Nu există urme ale unui atac cibernetic

Președintele SUA, Joe Biden, a fost informat, iar Casa Albă a declarat că nu există nicio dovadă a unui atac cibernetic „în acest moment”.

Într-un tweet, secretarul de presă al Casei Albe a declarat că președintele a cerut o „investigație completă a cauzelor”, scriu cei de la BBC.

FAA a declarat că problema se află la sistemul său de notificare a misiunilor aeriene.

Ce spun reprezentanții aeroporturilor

American Airlines a declarat că întreruperea a afectat „toate zborurile, inclusiv toate companiile aeriene”. Însă, nu s-a precizat clar dacă acest fenomen a avut efect și asupra zborurilor internaționale.

De asemenea, United Airlines a declarat că a amânat toate zborurile interne de pe teritoriul SUA până când va primi mai multe informații de la FAA.

Aeroportul internațional Austin-Bergstrom din Texas a confirmat într-un tweet că „o întrerupere a FAA provoacă opriri la sol la AUS și pe alte aeroporturi din țară”.

Reprezentanții instituției au mai precizat că pasagerii care sosesc și pleacă trebuie să se aștepte la întârzieri.

Secretarul Departamentului de Transport al SUA, Pete Buttigieg, a declarat că a fost în contact cu FAA miercuri dimineață și că se lucrează pentru a rezolva problema „rapid și în siguranță”.

Pasagerii sunt cei mai afectați

Pasagerii au postat pe rețelele de socializare că se confruntă cu întârzieri.

„Întotdeauna este grozav să te trezești la ora 04:00 pentru a fi la poarta de îmbarcare în timp util pentru zborul tău, care acum este întârziat cu 37 de minute”, a declarat Daniel Huard într-o postare pe Facebook.

Michael Remy a ajuns pe un aeroport din Virginia la ora 0600 ET (1100 GMT), plănuind să se îndrepte spre Carolina de Nord pentru o vacanță. Zborul său a fost întârziat chiar înainte de îmbarcare.

„Este ceea ce este, așa că, nu te poți supăra decât atât de mult”, a declarat el pentru BBC. „Totuși, poate că aș fi văzut lucrurile altfel dacă m-aș fi îndreptat spre o nuntă sau o înmormântare”, a mai spus acesta.