Infofinanciar > Lumea la zi > TikTok va introduce oficial limita de 60 de minute pentru minori! Părinții vor putea urmări orele petrecute de copii pe aplicație
Lumea la zi

TikTok va introduce oficial limita de 60 de minute pentru minori! Părinții vor putea urmări orele petrecute de copii pe aplicație

Copil urmarind ti tok pe tableta
sursa foto dreamstime

TikTok stabilește o limită zilnică de 60 de minute de utilizare a ecranului pentru utilizatorii cu vârsta sub 18 ani. Dacă tinerii ating noua limită, vor trebui să introducă un cod de acces pentru a continua să folosească serviciul în ziua respectivă.

Dar ei vor putea opta pentru a renunța la noua măsură, despre care TikTok spune că va fi implementată „în următoarele săptămâni”. Aplicația video, care este deținută de firma chineză ByteDance, a declarat că introduce această funcție pentru a-i ajuta pe oameni să „păstreze controlul” asupra utilizării lor.

TikTok a declarat că noua limită vine după ce anul trecut a introdus un îndemn pentru a-i încuraja pe adolescenți să își gestioneze timpul petrecut în fața ecranului. Aceasta a spus că acest lucru a ajutat la „creșterea cu 234% a utilizării instrumentelor noastre privind timpul petrecut în fața ecranului”.

Utilizatorii platformei trebuie să aibă cel puțin 13 ani și, ca parte a acestei noi funcții, orice persoană cu vârsta sub 18 ani va primi o notificare săptămânală cu o „recapitulare a timpului petrecut în fața ecranului”.

Nu există o „cantitate corectă” de timp petrecut în fața ecranului

Utilizatorii afectați vor primi noul cod de acces la limita de timp pe un ecran din aplicația lor, pe măsură ce modificările intră în vigoare. Oricine optează pentru noua restricție de 60 de minute, dar continuă să utilizeze aplicația timp de 100 de minute pe zi, va primi o invitație de la TikTok pentru a-și seta propriile controale ale timpului petrecut în fața ecranului.

Părinții copiilor care folosesc opțiunea „Family Pairing” din aplicație vor putea, de asemenea, să stabilească limite de timp de ecran, precum și să acceseze un tablou de bord care să ofere o defalcare a utilizării aplicației. Cormac Keenan, șeful departamentului de încredere și siguranță de la TikTok, a declarat că firma a colaborat cu cercetătorii în elaborarea noilor limite.

„Deși nu există o poziție aprobată în mod colectiv cu privire la cantitatea „corectă” de timp petrecut în fața ecranului sau chiar la impactul timpului petrecut în fața ecranului în sens mai larg, ne-am consultat cu cercetările academice actuale și cu experții de la Digital Wellness Lab din cadrul Boston Children’s Hospital pentru a alege această limită”, a spus el.

Criticii aplicației video au salutat limita de timp petrecut în fața ecranului, dar au descris-o ca fiind „vârful icebergului” în ceea ce privește răspunsul TikTok la expunerea tinerilor utilizatori la platformă.

Dependența de algoritmul personalizat a aplicației Tik Tok

Imran Ahmed este directorul executiv al Center for Countering Digital Hate (Centrul pentru combaterea violenței digitale), care a publicat recent o cercetare care arată că algoritmul TikTok „bombardează” adolescenții cu conținut dăunător.

„TikTok a câștigat cursa pentru inimile și mințile tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani din Statele Unite și Regatul Unit”, a declarat acesta. „Este un drog al algoritmilor. Este cel care creează cea mai mare dependență, este cel mai periculos și cel care trebuie abordat cel mai urgent”.

Ahmed a declarat pentru BBC că cercetările centrului său de la sfârșitul anului trecut au constatat că, la câteva minute după ce a deschis un cont TikTok, o utilizatoare de 13 ani primea în feed-ul său conținut despre tulburări de alimentație și automutilare.

El a cerut platformei să își concentreze eforturile nu doar pe limitarea timpului petrecut în fața ecranului, ci și pe „curățarea” feed-urilor de conținut dăunător pentru a face din acestea un „mediu sigur pentru copii”. Această decizie vine în contextul în care TikTok se confruntă cu noi controverse legate de relația sa cu guvernul chinez și de protecția datelor utilizatorilor.

La începutul acestei săptămâni, guvernul canadian a devenit cel mai recent care a interzis aplicația pe dispozitivele guvernamentale, urmând măsuri similare în Statele Unite.

În septembrie 2021, TikTok a declarat că a ajuns la peste un miliard de utilizatori activi lunar, ceea ce îl face unul dintre cele mai mari site-uri sociale din lume. Nu face publică o defalcare demografică a utilizatorilor săi, dar este considerată de comercianții și agenții de publicitate din social media ca fiind o platformă cheie pentru a ajunge la persoanele cu vârsta sub 34 de ani.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.