Infofinanciar > Info > Tichete de masă de 40 de lei! De când se majorează valoarea acestora
Info

Tichete de masă de 40 de lei! De când se majorează valoarea acestora

tichete de masă (Sursă foto: alephnews.ro)
Sursa foto B1TV

Persoanele care activează pe piața muncii primesc din partea angajatorilor numeroase beneficii, precum zile libere, bonusuri și cele mai așteptate de români, tichetele de masă. O astfel de implementare este extrem de populară în rândul românilor, care aleg să se îndrepte spre locuri de muncă care oferă un astfel de serviciu. Tichetele de masă ajută la bunăstarea și motivarea angajaților în cadrul unei organizații.

Prin intermediul acestor tichete de masă, angajații cu salarii mai mici resimt diferența acestor privilegii, prin intermediul cărora se adaugă un plus la venitul lunar al oamenilor. De asemenea, bonurile de masă au rolul de a deconta suma de bani pe care angajatul o cheltuiește pentru mâncare în cadrul programului de activitate, dar și de a plăti eventuale cumpărături realizate pentru hrană. Bonurile de masă sunt acceptate în majoritatea magazinelor și restaurantelor.

Demersuri pentru majorarea tichetelor de masă

S-a anunțat majorarea tichetelor de masă la valoarea de 40 de lei. Conform premierului Nicolae Ciucă, în acest moment se realizează demersuri în acest sens, această nouă sumă a tichetelor de masă urmând să fie aplicată începând cu data de 1 iulie. Conform mesajului publicat de premier pe pagina sa personală de Facebook, la momentul actual, se termină o săptămână care a marcat prin decizii importante luate în cadrul conducerii țării cu privire la dezvoltarea României.

„Se încheie o săptămână cu decizii importante pentru dezvoltarea României. Am început demersurile pentru a majora valoarea tichetelor de masă pentru angajați la 40 de lei și ne dorim ca noua valoare nominală să se aplice începând cu 1 iulie”, a scris Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

În contextul în care deficitul bugetar se află la cote maxime, premierul a anunțat că în cadrul acestei săptămâni care a avut ca scop realizarea unor discuții cu privire la dezvoltarea națiunii, a discutat, alături de colegii de guvernare, care ar putea fi cele mai bune soluții pentru a crește suma de bani care ajunge la stat. Astfel, oficialul a explicat că statul necesită să economisească mai mult din punct de vedere al cheltuielilor din banii publici și să administreze sau să gestioneze mai eficient bugetul de stat. „Trebuie să dăm dovadă de mai multă chibzuință în cheltuirea banului public. Putem administra mai eficient banii publici folosiți pentru bunuri, servicii, autovehicule, mobilier și alte cheltuieli care pot fi mai bine gestionate, dar nu ne vom atinge de veniturile oamenilor”, a scris Nicolae Ciucă.

Premierul, implicat în activități pentru cetățeni

Premierul a mai precizat faptul că s-a implicat și a participat în acest an la evenimentul de împachetare a cadourilor destinate celor peste 1.000 de veterani de război și că a purtat discuții despre obiectivele de dezvoltare a județului cu echipa liberală din Gorj.

Nicolae Ciucă a trecut pe lista de priorități, în cadrul vizitei sale de lucru la Iași, planurile pentru județul Gorj, printre care se regăsesc reabilitarea Spitalului Regional, renovarea Spitalului de Copii „Sfânta Maria”, a autostrăzilor A7 și A8, precum și alte proiectele de utilități în valoare totală de 1,5 miliarde de lei, realizate în cadrul Programului de investiții „Anghel Saligny”, conform Antena 3 .