Infofinanciar > Lumea la zi > THE HILL: Trump l-a întrecut pe Joe Biden în sondaje! Circa 44% dintre americani l-ar vota pe fostul președinte
Lumea la zi

THE HILL: Trump l-a întrecut pe Joe Biden în sondaje! Circa 44% dintre americani l-ar vota pe fostul președinte

trump biden latimes.com
sursa foto: latimes.com

Fostul președinte Donal Trump are un avans de 3 puncte procentuale  față de președintele în funcție Joe Biden într-o ipotetică revanșă în 2024, potrivit unui nou sondaj Emerson College publicat marți, 24 ianuarie.

Patruzeci și patru la sută dintre participanții la sondaj au declarat că l-ar susține pe Donald  Trump în alegerile prezidențiale din 2024, față de cei 41% care au spus că l-ar susține pe Biden. Alți 10 la sută au spus că ar susține pe altcineva, în timp ce 4 la sută au rămas indeciși.

Joe Biden a scăzut în sondaje

Aceasta reprezintă o inversare față de ultimul sondaj național realizat de Emerson, în noiembrie, care arăta că Joe Biden avea un avans de 4 puncte față de Donald Trump. Mai precis, Biden a înregistrat la momentul respectiv 45 la sută, în timp ce Donald Trump a fost ales de 41 la sută dintre respondenți.

În ciuda faptului că a rămas în urma lui Trump într-o confruntare ipotetică, ratingul de aprobare al lui Biden a înregistrat o creștere de 5 puncte în sondajul de marți, crescând de la 39 la sută în noiembrie la 44 la sută în ianuarie.

O revanșă între cei doi adversari din 2020 pare din ce în ce mai posibilă, deoarece majoritatea democraților și republicanilor au declarat în sondajul Emerson că i-ar susține pe Joe Biden și Trump ca nominalizați ai partidelor lor respective.

Cincizeci și opt la sută dintre alegătorii democrați care au votat în cadrul alegerilor primare sau al adunărilor electorale au declarat că ei cred că Biden ar trebui să fie candidatul democrat, în timp ce 55 la sută dintre republicani au declarat că ei cred că Trump ar trebui să fie candidatul lor, potrivit sondajului.

Donald Trump ar putea reveni la Casa Albă

Trump deține un avans substanțial de 26 de puncte față de cel mai apropiat potențial concurent al său în alegerile primare, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis. Cu toate acestea, DeSantis a câștigat ușor în fața lui Trump de la sondajul Emerson din noiembrie, mărindu-și sprijinul cu 4 puncte procentuale.

Trump este singurul candidat care și-a lansat oficial candidatura pentru 2024 până în prezent, după ce și-a anunțat campania la doar o săptămână după alegerile de la jumătatea mandatului din noiembrie.

Joe Biden se pare că se pregătește să își lanseze campania de realegere în următoarele săptămâni, au declarat mai multe surse pentru The Hill la începutul acestei luni.

Sondajul Emerson College a fost realizat în perioada 19-21 ianuarie în rândul a 1.015 alegători înregistrați și a avut o marjă de eroare de plus sau minus 3 puncte procentuale.