Infofinanciar > Lumea la zi > The Hill: SUA trebuie să se opună vehement agresiunii chineze asupra Taiwanului! Altfel, Xi Jinping va invada insula
Lumea la zi

The Hill: SUA trebuie să se opună vehement agresiunii chineze asupra Taiwanului! Altfel, Xi Jinping va invada insula

Sua China si Taiwan Sursa foto Forbes.ro
Sursa foto Forbes.ro

Săptămâna trecută, Partidul Comunist Chinez (PCC) a lansat 25 de avioane de război și trei nave de război spre Taiwan, într-o demonstrație de forță și intimidare, în timp ce tensiunile dintre cele două națiuni continuă să crească. Ministerul Apărării Naționale din Taiwan a acuzat 19 dintre aceste avioane de război că au trecut în zona lor de apărare aeriană, într-o amenințare evidentă la adresa națiunii insulare.

Taiwanul este unic ca insulă în largul coastelor Chinei. PCC a planat ani de zile asupra locuitorilor acestei insule, încercând în mod continuu să intimideze guvernul lor pentru a-l supune, scrie reprezentanta republicană din California, SUA, Michelle Steel, pentru publicația The Hill.

China vrea să invadeze Taiwanul până în 2027

Liderul chinez Xi Jinping ar fi ordonat armatei sale „să fie pregătită până în 2027 pentru a efectua o invazie de succes” a Taiwanului. Acestea fiind spuse, potrivit directorului CIA, William Burns, PCC este îngrijorat de capacitatea sa de a ataca Taiwanul după reacția unitară a Occidentului la invazia Rusiei în Ucraina.

Aceasta este o veste bună și subliniază importanța de a sta alături de aliații noștri pentru a pune în aplicare o presiune maximă asupra Beijingului pentru a opri agresiunea lor împotriva Taiwanului înainte de a lansa o invazie împotriva națiunii suverane. Să nu înțelegeți greșit, PCC nu își va opri agresiunea dacă va cuceri Taiwanul. Aceștia sunt dedicați campaniei lor împotriva democrației, a libertății și a oricărei amenințări percepute la adresa comunismului.

Acesta este motivul pentru care am introdus o legislație bipartizană și bicamerală împreună cu reprezentantul Jimmy Panetta (Democrat California) și senatorul Marsha Blackburn (Republican Tennessee) pentru a sprijini Taiwanul în timp ce lucrează pentru a se proteja de o potențială invazie a PCC, spune autoarea articolului. Proiectul nostru de lege, Taiwan Democracy Defense Lend-Lease Act, îl va autoriza pe președintele Statelor Unite să furnizeze rapid Taiwanului articolele de apărare necesare în momentul în care PCC dă dovadă de agresivitate față de insulă, fie că este vorba de un atac fizic împotriva teritoriului sau a infrastructurii lor, fie de atacuri de intimidare, cum ar fi recenta lansare de către PCC a unor avioane de război în zona de apărare aeriană a Taiwanului.

Nimeni nu dorește un război cu PCC. Acest proiect de lege este conceput pentru a descuraja o nouă agresiune din partea PCC, făcând ca poziția Americii să fie cât se poate de clară: nu îndrăzniți să atacați Taiwanul. Dacă o veți face, vom fi alături de aliatul nostru și vom asigura pacea în regiune, transmite autoarea autorităților chineze.

SUA va trimite arme în Taiwan – China avertizează împotriva acestei mișcări

Programul Lend-Lease a luat naștere în 1941 pentru a ajuta națiunile în efortul lor de a pune capăt celui de-al Doilea Război Mondial. Departamentul de Stat al SUA a aprobat recent o vânzare de rachete în valoare de 613 milioane de dolari către Taiwan, dar este posibil ca livrarea acestor articole să nu se concretizeze niciodată.

Acest proiect de lege va accelera procesul de furnizare către Taiwan a instrumentelor de care are nevoie pentru a se apăra, reducând birocrația înainte de orice agresiune a PCC. În schimb, Taiwanul va fi responsabil de rambursarea către SUA a produselor pe care le furnizăm, inclusiv a dobânzilor aferente.

Ministrul chinez de externe, Qin Gang, a declarat marți că un „conflict și o confruntare” cu SUA sunt inevitabile dacă nu își schimbă cursul. Acesta are dreptate. Dacă Statele Unite nu dau dovadă de forță și unitate printr-un mesaj imediat și fără echivoc către Beijing că nu vom tolera o nouă escaladare a ostilității față de Taiwan, conflictul va deveni inevitabil. PCC s-a impus deja ca fiind cea mai mare amenințare la adresa națiunii noastre. Ei nu au nicio considerație pentru suveranitatea vreunei națiuni sau pentru drepturile omului. Dacă va fi lăsată necontrolată, manipularea și distrugerea PCC nu va cunoaște limite. Dictatura lui Xi Jinping este antiteza a tot ceea ce prețuiește Occidentul. Trebuie să protejăm democrația prin orice mijloace și să ne opunem cu tărie tuturor celor care o amenință, scrie autoarea pentru The Hill.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.