Infofinanciar > Esential > „Taximetriști” au avut prima cursă la Gala de lansare. Au spus dacă „sunt șmecheri sau papagali”
Esential

„Taximetriști” au avut prima cursă la Gala de lansare. Au spus dacă „sunt șmecheri sau papagali”

Taximetristi Sursa foto Zile si Nopti
Sursa foto: Zile si Nopti

Filmul „Taximetriști” este o producție românească realizată de BOLD Studio, în regia lui Bogdan Theodor Olteanu. Gala de lansare a avut loc pe data de 16 ianuarie, iar după 20 ianuarie acesta va putea fi urmărit în cinematografele din România.

Pentru a da câteva informații, filmul este o reprezentare a vieții de noapte din București, ce este văzută din perspectiva a doi taximetriști. Cei doi iau parte la o serie de evenimente, ce îi spune în diferite situații, însă există și momente la care nu te aștepți, precum cerințe neobișnuite din partea clienților. Acest film prezintă diferența dintre generații, dintre milenialii și zoomerii care vor să trăiască, să se simtă liberi.

Uite aici trailerul oficial necenzurat, pentru ați face o idee dacă vrei să fii „șmecher sau papagal”.

Filmul o comedie românească bună

Acest film este o comedie românească bună, iar acest lucru a putut fi observat de zgomotul făcut în seara lansării de spectatori la fiecare glumă sau secvență.

Cei doi taximetriști în jurul cărora se învârte întreaga acțiune a filmului sunt Liviu și Lică, care au două temperamente total opuse. Dacă Liviu este cel politicos, introvertit, un familist convins ce duce o viață monotonă, Lică este așa zisul „băiat de cartier”. El spune tot ce îi trece prin minte, este extrovertit, extrem de gălăgios și cum „multe păreri”. Acest lucru ajută spectatorii să vadă viața din București din perspectiva a două persoane total diferite, dar care sunt prieteni. În rolurile acestora sunt Rolando Matsangos, care îl joacă pe Liviu și Alexandru Ion, care îi dă viață lui Lică.

Cu toate că aceste două personaje sunt extrem de diferite, ei au un punct comun, poate două: sunt frustrați din cauza meseriei pe care o au pentru că nu le oferă un trai decent, dar și faptul că le place amândurora shaorma și cola la doză.

Ambii se gândesc să își găsească un job mai bun, poate la Uber deoarece câștigurile acolo sunt mult mai mari.

Chiar dacă pentru Lică pe primul loc se află sexul și banii, pentru Liviu se clasează împlinirea sufletească și familia. Totuși, amândoi sunt conștienți că pentru atingerea unei vieți împlinite sunt necesari banii.

Pe bancheta din spate se urcă de la celebrități de televiziune până la prostituate, petrecăreți, însă pentru cei doi taximetriști, cu siguranță, important este „să iasă banul”.

Protagoniștii filmului

Printre protagoniștii filmului se numără Victoria Răileanu, Maria Popistașu, Mădălina Stoica, Andi Vasluianu, Cosmin Nedelcu( aka Micutzu), Monica Bîrlădeanu și Vlad Ionuț Popescu. Cu apariţii speciale sunt prezenţi Adrian Nicolae și rapperul Spike.

Acest film a fost produs de BOLD Film Studio, care este primul fond de investiții de film din România, la care se adaugă Tangaj Production și Avanpost Media. Scenariul filmului este semnat de către Bogdan Theodor Olteanu alături de Adrian Nicolae.

Este un film care trebuie văzut, deoarece nu ai cum să te plictisești pe parcursul lui. Oferind și un mic spoiler, la final acesta oferă și o lecție de viață prin intermediul lui Lică. Totuși, finalul nu trebuie să fie aici.