Infofinanciar > Lumea la zi > Încă o țară interzice TikTok pentru funcționarii publici. Și Netflix intră pe lista aplicațiilor blocate
Lumea la zi

Încă o țară interzice TikTok pentru funcționarii publici. Și Netflix intră pe lista aplicațiilor blocate

social-media, sursa G4Media
sursa G4Media

Spre deosebire de interdicțiile de la Bruxelles și Haga, guvernul francez a vizat și aplicațiile sau platformele occidentale din Europa și SUA. Franța îi va împiedica pe funcționarii publici să descarce pe telefoanele de serviciu toate tipurile de platforme de socializare, aplicații de jocuri și de video-streaming, din cauza preocupărilor legate de securitatea cibernetică și de confidențialitate, potrivit unui comunicat publicat astăzi.

Parlamentul britanic interzice TikTok în rețeaua sa. Măsura vine după ce, săptămâna trecută, aplicația de socializare a fost interzisă pe toate dispozitivele guvernului britanic. Legislatorilor din Marea Britanie li se va bloca utilizarea TikTok pe toate rețelele și dispozitivele parlamentare

Franța interzice TikTok, CandyCrush și Netflix

Interdicția, care intră în vigoare, include TikTok, dar nu se limitează la platforma deținută de chinezi. Măsura Franței urmează interdicțiilor impuse de instituțiile europene și de alte țări din UE, cum ar fi Olanda. Însă, spre deosebire de Bruxelles și Haga, Guvernul francez vizează și aplicațiile sau platformele occidentale din Europa și Statele Unite.

„Aceste aplicații recreative nu sunt concepute pentru a garanta un nivel suficient de securitate cibernetică pentru a fi desfășurate pe instrumentele digitale ale administrației. TikTok, dar și CandyCrush sau Netflix sunt afectate de această măsură „, a declarat ministrul Digital, Jean-Noël Barrot. Excepții ar putea fi acordate în scopuri de „comunicare instituțională”, adaugă comunicatul.

La începutul lunii martie, purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Olivier Véran, a declarat că miniștrii și președintele Emmanuel Macron nu puteau descărca aplicații de socializare precum Instagram și TikTok pe telefoanele lor de serviciu. Acesta a adăugat că Guvernul lucrează la o politică raționalizată pentru funcționarii publici. La începutul acestei săptămâni, înalții funcționari ai Adunării Naționale i-au încurajat ferm pe colegii parlamentari să își „limiteze” utilizarea aplicațiilor de socializare și a serviciilor de mesagerie precum Instagram, TikTok, Snap și Signal, conform Politico.

Parlamentul britanic interzice folosirea TikTok

Această decizie vine după ce aplicația de socializare a fost interzisă săptămâna trecută pe toate dispozitivele guvernamentale din Marea Britanie. Hotărârea a fost luată chiar în momentul în care șeful TikTok, Shou Zi Chew, a început o audiere apăsătoare în Congresul SUA.

Un e-mail trimis deputaților la ora 14:00 astăzi spunea următoarele: „Securitatea cibernetică este o prioritate de top pentru noi toți și credem că acesta este un pas necesar pentru a ne asigura că dispozitivele noastre digitale parlamentare rămân cât mai sigure posibil”.

TikTok a declarat că decizia este „incorectă și se bazează pe concepții greșite fundamentale” despre companie. Interdicția se referă la faptul că nimeni nu va mai putea accesa aplicația pe un iPad sau iPhone de serviciu sau în timp ce folosește Wi-Fi-ul de la muncă. Un utilizator TikTok din Parlament ar putea în continuare să acceseze aplicația pe dispozitivul personal folosind acoperirea rețelei proprii, dar e-mailul îi sfătuia să folosească versiunea de browser web, în loc să descarce aplicația.

Interdicția se aplică atât la Camera Comunelor, cât și la Camera Lorzilor. Guvernul scoțian a anunțat, de asemenea, că a decis să interzică TikTok pe dispozitivele oficiale. „Decizia noastră de a interzice utilizarea TikTok vine în urma unui angajament cu guvernul britanic privind potențialele riscuri de urmărire și de confidențialitate ale anumitor aplicații de socializare”, a declarat viceprim-ministrul John Swinney.

TikTok a dus o luptă puternică în ultimele săptămâni împotriva unui val de interdicții din partea guvernelor europene și a SUA. În cadrul campaniei sale „Project Clover”, acesta încearcă să convingă legislatorii că nu reprezintă o amenințare la adresa securității. „Suntem dezamăgiți de faptul că, în pofida cererilor noastre, nu ni s-a oferit nicio oportunitate de a răspunde preocupărilor și cerem doar să fim judecați pe baza faptelor și să fim tratați în mod egal cu concurenții noștri”, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok, conform Politico .