Infofinanciar > Lumea la zi > SUV-ul Ineos Grenadier, disponibil în România în 2022
Lumea la zi

SUV-ul Ineos Grenadier, disponibil în România în 2022

Ineos Grenadier sursa foto EuropaIndustrial
Ineos Grenadier sursa foto: EuropaIndustrial

În această vară, în România, va fi disponibil nou model de SUV off-road al celor de la Ineos. SUV-ul Grenadier va fi vândut de către Automobile Bavaria. România va deveni unul dintre cele 160 de puncte de vânzare din întreaga lume.

În 2020, constructorul britanic Ineos a cumpărat fabrica Mercedes din Hambach, Franța. Acolo este produs Smart EQ ForTwo. Modelul de teren va intra în curând în producție, iar livrările vor începe în vara lui 2022.

Grenadier va fi disponibil în România

Grenadier va ajunge și în România. Noul model va fi comercializat de către Automobile Bavaria, care este cel mai mare reprezentant BMW din România. Ineos colaborează cu distribuitorul BMW pentru a amenaja un nou showroom.

„Ne-am străduit timp de peste un an să găsim un partener de distribuție care este la fel de entuziast și convins de Grenadier ca și noi”, a spus Klaus Hartmann, directorul pentru Europa al Ineos Automotive.

Conform comunicatului oficial, acesta ar trebui să fie gata în câteva luni și inaugurat în vară. Ineos oferă și un program de training pentru partenerul de distribuție și pentru tehnicienii de service.

România este unul dintre cele 160 de puncte de vânzare din întreaga lume pentru Ineos Grenadier. Compania speră ca până la finalul anului să ajungă la un număr de 200 de puncte de vânzare în mai mult de 50 de țări.

Potențialii clienți vor putea să localizeze cel mai apropiat dealer Grenadier prin intermediul unei hărți interactive pe site.

„Am ales un partener care cunoaște utilizatorii de autovehicule 4×4 și nevoile acestora și are experiență în furnizarea de servicii excepționale pentru satisfacerea clienților noștri. Împreună cu acest partener, suntem convinși că vom reuși să oferim clienților Grenadier consilierea, informațiile și sprijinul de care au nevoie”, a mai declarat directorul pentru Europa.

Va avea două motorizări

Grenadier va avea aspectul unui Land Rover de epocă, dar este un SUV complet nou. Detaliile tehnice nu au fost încă prezentate publicului larg. Se știe însă că Grenadier va fi disponibil cu două motorizări BMW cu șase în linie, una pe benzină și una pe motorină, cu o capacitate de 3,0 litri. O opțiune de transmisie manuală ar fi fost mai potrivită cu spiritul Grenadierului, dar a fost considerată prea costisitoare de dezvoltat. La interior va avea un ecran tactil de 12,3 inch cu integrare Apple CarPlay și Android Auto.

Cât costă o astfel de mașină?

Compania nu a dezvăluit prețurile modelului. Acestea vor fi prezentate odată cu lansarea oficială, împreună cu alte detalii tehnice.

 De unde a venit ideea?

CEO-ul companiei Ineos și unul dintre cei mai bogați oameni din Marea Britanie, Jim Ratcliffe a fost profund dezamăgit de dispariția generației anterioare de Land Rover Defender, încât a decis să construiască o mașină nouă. Numele Grenadier a venit de la numele barului în care se afla directorul în momentul în care i-a venit ideea.

Lansarea SUV-ului a implicat o luptă juridică cu Jaguar Land Rover pentru dreptul de a construi o mașină cu o revelație vizuală evidentă cu clasicul Defender. Magna Steyr a proiectat Grenadier în Austria.