Infofinanciar > Lumea la zi > Susținătorii fostului președinte SUA au început să iasă în stradă! „Aceasta este țara lui Trump”
Lumea la zi

Susținătorii fostului președinte SUA au început să iasă în stradă! „Aceasta este țara lui Trump”

Donald Trump - sursa foto - bzi.ro
Sursă foto: CNBC

Zeci de susținători ai lui Donald Trump s-au strâns în jurul fostului președinte în timpul unui eveniment organizat la New York de guvernatorul Floridei, Ron DeSantis. 

Ron DeSantis este mult așteptat să confirme că va candida împotriva lui Donald Trump în alegerile primare ale Partidului Republican pentru nominalizarea partidului la alegerile prezidențiale din 2024. Guvernatorul a vorbit sâmbătă la Muzeul „Cradle of Aviation” din Garden City, Staten Island, în cadrul turneului său național de promovare a noii sale cărți, „Curajul de a fi liber: Proiectul din Florida pentru renașterea Americii”. 

În afara localului, un grup de susținători ai lui Trump protestau împotriva evenimentului și l-au criticat pe guvernator pentru că a apărut în statul natal al fostului președinte cu doar câteva zile înainte ca acesta să fie pus sub acuzare la New York în cadrul anchetei privind banii secreți oferiți lui Stormy Daniels.  „Vedem o grămadă de susținători ai lui Trump din Long Island, New York, care se adună în numele celui de-al 45-lea și al 47-lea președinte”, a declarat sâmbătă Paul Ingrassia, coprezentator al podcastului Right on Point, unui reporter. 

„Țara lui Trump” 

„Ies doar pentru a arăta că aceasta este țara lui Trump, nu este un loc pentru Ron DeSantis. Suntem foarte supărați de faptul că DeSantis are tupeul să calce pe teritoriul lui Trump cu câteva zile înainte de a se întâmpla punerea sub acuzare”, spune un susținător al fostului președinte.

Potrivit unor rapoarte, Trump s-ar putea confrunta cu peste 30 de acuzații penale legate de fraude comerciale în cadrul anchetei procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg. Ancheta s-ar fi axat pe acuzațiile de falsificare a înregistrărilor companiei și dacă suma de 130.000 de dolari plătită de fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen, lui Daniels, despre care acesta a afirmat că a fost menită să păstreze secretă o presupusă aventură între vedeta de filme pentru adulți și fostul președinte înainte de alegerile din 2016, reprezintă o încălcare a campaniei electorale din acel an. 

Trump, care neagă orice abatere și spune că nu a avut o aventură cu Daniels, este așteptat să se predea autorităților marți. Dacă va fi pus sub acuzare, va fi pentru prima dată în istorie când un președinte american va fi urmărit penal. 

Susținătorii și criticii lui Ron DeSantis 

DeSantis, care a rezistat în mare măsură să riposteze la fluxurile constante de atacuri pe care Trump le-a îndreptat împotriva sa, a declarat că nu va coopera cu nicio cerere de extrădare din partea New York-ului în cazul în care fostul președinte nu se va preda așa cum se așteaptă. 

Adresându-se mulțimii la evenimentul din cadrul turneului său de promovare a cărții, DeSantis l-a criticat, de asemenea, pe Bragg înainte ca biroul său să înainteze acuzații împotriva lui Trump. „Acest individ face politică”, a spus DeSantis, a relatat WABC. „Are o agendă care nu este statul de drept”. 

DeSantis a fost, de asemenea, huiduit în timpul discursului său de susținătorii fostului președinte, un bărbat fiind auzit strigând „susțineți-l pe Donald Trump, susțineți-l pe Donald Trump” la adresa guvernatorului. 

Claire Sica, una dintre sutele de persoane care au venit să îl vadă pe guvernatorul Floridei vorbind, a declarat că DeSantis face o „treabă bună” în Florida. „Dacă va candida, îl voi susține cu siguranță”, a declarat ea pentru CBS News, potrivit Newsweek.