Infofinanciar > Esential > Superbet, în Top 300 Companii din România. Johnny Hartnett, CEO: „Ambițiile grupului sunt să devină lider global al industriei de profil”
Esential

Superbet, în Top 300 Companii din România. Johnny Hartnett, CEO: „Ambițiile grupului sunt să devină lider global al industriei de profil”

Johnny Hartnett, CEO Superbet Group, Sursa foto Arhiva companiei
Johnny Hartnett, CEO Superbet Group, Sursa foto Arhiva companiei

În topul „300  Companii” din Români, top realizat de revista Capital, se prezintă cele mai prospere afaceri de pe piața românească. Printre acestea se numără și Superbet Group, brand românesc.

Acest top a fost realizat în urma analizării unor date financiare, care au vizat cifrele de afaceri din ultimii ani, profitul, fondurile salariale și angajații.

Fondat de către familia Dragic în anul 2008, grupul Superbet este o companie de tech & entertainment, fiind lider de piață în industria de pariuri sportive din România. Compania desfășoară operațiuni în retail, unde are o rețea de aproximativ 1.000 de agenții stradale, precum și în online, prin intermediul website-ului și al aplicațiilor de pariuri sportive și gaming. Grupul este prezent în 10 țări, cele mai importante piețe fiind în România, Belgia și Polonia.

Superbet este membru al IBIA (Asociația Internațională de Integritate în Betting) și singura companie românească premiată de patru ori în cadrul Central and Eastern European Gaming Conference (CEEGC) cu trofeul de excelență în regiune – Cel mai bun Operator de Pariuri Sportive din Europa Centrală și de Est.

Echipa Capital a discutat cu reprezentanții companiei lider de piață pentru a afla mai multe informații despre provocările întâmpinate în anul curent, despre cele mai importante realizări din aceeași perioadă, cifra de afaceri pentru anul 2002, dar și despre profit.

Provocările din 2022

Johnny Hartnett, CEO Superbet Group a declarat pentru revista Capital că cea mai importantă provocare este o oportunitate deosebită. Aceștia au spus că s-a remarcat o creștere destul de rapidă a afacerii, iar aceasta continuă să fie menținută și alimentată de către investițiile, care sunt realizate pentru dezvoltarea tehnologiei proprii.

„Suntem într-un proces alert de extindere a echipelor noastre de specialiști, fie că vorbim despre birourile Superbet din București, Zagreb, sau Londra. Pe parcursul acestei călătorii de descoperire a talentelor în domeniul tech, am aflat elementul cheie care atrage noi colegi în echipă: faptul că le oferim oportunitatea de a inova și de a construi un produs digital pe care intenționăm să îl facem disponibil în numeroase piețele internaționale”, a spus acesta.

De asemenea, o provocare este competitivitatea pieței de profil. Compania face parte dintr-o industriei în care mersul lucrurilor este unul destul de rapid, astfel investițiile trebuie să fie unele destul de consistente în digitalizare, în special, cele care oferă oportunități interesante de integrare a tehnologiilor diferite, printre care se află Al și Blockchain.

 Cele mai importante realizări ale anului 2022

Hartnett susține faptul că întregul grup este extrem de mulțumit de modul în care a fost gestionată perioada pandemică, dar și cea de tranziție de după, atât din punct de vedere operațional, cât și din perspectiva resurselor umane.

„La ora actuală, componenta online generează cea mai mare creștere, dar revenirea la activitatea normală din segmentul de retail ne-a consolidat semnificativ businessul.  Când vorbim despre gestionarea echipelor din cadrul organizației, am adoptat, fără ezitare, modelul de lucru hibrid, cu rezultate foarte bune. De asemenea, întoarcerea la normalitate a permis echipelor noastre să clădească relații inter-umane mai solide și să găsească noi modalități de a lucra colaborativ”, a declarat acesta pentru revista Capital.

De asemenea, Johnny Hartnett a spus că o altă realizare importantă din acest an este deschiderea noului sediu central al companiei, sediu ce se află în ansamblul One Cotroceni Park: „Privim acest spațiu ca un hub al operațiunilor Superbet la nivel european, fiind o locație în care găzduim activitatea cotidiană a departamentelor din cadrul organizației, sesiuni de training, întâlniri ale echipelor regionale, precum și evenimente externe”.

Cifra de afaceri și profit

Pentru cifra de afaceri din anul curent, se estimează o creștere de 25-30% comparativ cu cea din anul 2021, care a fost, la nivel de grup, de aproximativ 600 de milioane de euro. Această majorare apare pe fondul extinderii în noi piețe și al creșterii businessului online atât la nivel local, cât și internațional.

În ceea ce privește profitul, CEO-ul Superbet Group a declarat că: „La fel ca în anii anteriori, profitabilitatea noastră este conformă cu marja de profit a industriei pe care o reprezentăm. Superbet Group își asumă o strategie curajoasă, axată pe creșterea și scalarea businessului, de aceea profitul pe care îl obținem este reinvestit în dezvoltarea tehnologiei proprii și pentru a susține planurile de extindere pe piețe externe”.

Investițiile companiei

Se pare că investițiile grupului Superbet vizează dezvoltarea tehnologiilor proprii, majorarea resursei umane, înființarea unei divizii de venture capital, dar și consolidarea brandului.

În ceea ce privește tehnologia, echipele interne de specialiști se vor extinde și, totodată, va fi amplificat și scopul proiectelor acestora. Acest lucru apare pe fondul importanței diviziei de online, divizie care reprezintă mai bine de jumătate din business-ul întregului grup. De asemenea, în același sector, a fost creată o divizie de capital de risc, cu ajutorul căreia se identifică ținte de achiziții pe zonele de e-sports, metaversesau blockchain. „Parteneriatele pe care le construim în această sferă sunt foarte interesante, dar au o perspectivă mai îndelungată de profitabilitate, reprezentând și o reconfirmare a faptului că avem planuri de lungă durată în această industrie”, a transmis reprezentantul companiei.

Resursele umane reprezintă un aspect extrem de important în grup, astfel dezvoltarea acestora este un obiectiv primordial. Datorită acestui lucru, grupul investește în traininguri, ce sunt adaptate nevoilor angajaților. Investițiile se găsesc și „în campanii de atragere de noi talente în cadrul birourilor pe care le avem în uopa”, potrivit lui Hartnett.

Grupul vizează și investițiile în mărirea impactului pe care îl are acest brand românesc atât la nivel local, cât și internațional.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.