Infofinanciar > Info > CUSTOM, compania care nu se vede, dar este peste tot în jurul oamenilor. Care sunt noile soluții high-tech ce vor fi implementate pentru retail-ul modern
Info

CUSTOM, compania care nu se vede, dar este peste tot în jurul oamenilor. Care sunt noile soluții high-tech ce vor fi implementate pentru retail-ul modern

Custom Sursa foto Ziarul BURSA
Custom, Sursa foto: Ziarul BURSA

Cu siguranță fiecare român a luat legătura cel puțin o dată cu această companie, chiar dacă nu a văzut brand-ul pe mașinărie. CUSTOM ROMÂNIA este o companie ce face parte din grupul Custom, grup specializat în soluții high-tech pentru automatizări în retail și nu numai. Sistemele se găsesc în casele de marcat, POS-urile băncilor, Click and collect și kiosk-uri. 

Alessandro Mastropasqua, Head of Media & Institutional relations, a fost prezent în cadrul expo-conferinței organizată de grupul Custom.

„Tehnologia CUSTOM personalizată este mândră să sprijine sectorul de afaceri din România. Avem deja parteneriate cu jucători importanți – Therme București, Jerry’s Pizza, Unilever, SuperBet, Las Vegas Casino etc. Cuvintele Cheie sunt viteza, securitate și control. Industriile sunt din ce în ce mai automatizate, informațiile sunt din ce în ce mai importante, zonele individuale sunt din ce în ce mai interconectate. Acestea sunt elemente cruciale pe multe piețe, precum logistică, fiscală, retail, călători, dar și medical / sănătate. Integrarea deplină a front-end-ului și a back office-ului, datorită tehnologiilor de captare a datelor funcționează deja pe piața din România. Le mulțumim partenerilor noștri din România alături de care lucram pentru a îmbunătăți gradul de conștientizare a ceea ce ajută clientul: cea mai largă gamă de produse de înaltă tehnologie, complementare și soluții modulare. Toate acestea vizează simplificarea întregului flux de lucru”,  a declarat acesta. 

Ceea ce mai este de menționat în cazul acestui grup este faptul că ei reprezintă singurul producător de case de marcat din România.

Fabrica de la Glimboca

60-70% din materia prima este produsă în România la fabrica Glimboca, fabrică ce se află la Caraș-Severin. Aici sunt aproximativ 100 de angajați, iar produsele fabricate pleacă de aici în 76 de țări, acolo unde grupul Custom are prezență. Aici are loc asamblarea componentelor, care sunt cumpărate de la alți furnizori din România. Acestea sunt făcute la comandă special pentru grupul Custom. Oficialii au spus, de asemenea, că toată marfa care intră și care iese din fabrică este atent controlată, ei având un sistem de calitate foarte bine implementat.

„În zona de sustenabilitate noi am construit panouri solare care acoperă o putere de 67 de kilowati, cât aveam nevoie noi pentru liniile de asamblare pe care le avem în acest moment. Investiția se ridică la mai multe zeci de mii de euro. Este o investiție relativ importantă în ceea ce înseamnă linia de producție pentru lochere. Începem această investiție și decembrie este luna în care se va derula producția pentru primele Vending Machine din domeniul farmaciilor. Producția estimată va fi de la 200 până la 400 astfel de componente pe an. Nu vom face noi partea metalică. Noi vom asambla partea metalică. Avem tot parteneri români”, a spus Marius Ursulescu, CEO Custom Production Europe.

Pandemie și profit 

În perioada pandemică, sectoarele de ospitalitate și aviație au stagnat din cauza măsurile impuse în întreaga lume. Totuși, domeniul de retail a mers destul de bine. Oficialii companiei au spus că au continuat să muncească și să investească. 

De asemenea, 50% din profitul înregistrat este reinvestit în fiecare an, iar celălalt de 50% este menținut pentru vremurile mai grele, când este nevoie de bani cash.

În luna decembrie a anului curent, va fi lansată o nouă linie de producție ce se va face tot la fabrica din Glimboca.

Din luna ianuarie a anului următor va fi lansată o nouă casă de marcat all-in-one, cei de la Custom fiind singurii de pe piață care au un astfel de „all-in-one” fiscal.

Din România în Europa

„Am câștigat câteva proiecte importante pe piața din Europa, câteva implementări în spitale  pentru tipărire de etichete, pentru eprubetele de analiză și tipărire de brățări cu identificare pacient. Pot să citez în acest sens, spitalul din Salonic, spitalul din Sofia, spitalul din Rio de Janeiro. Avem, de asemenea, diverse proiecte importante pe zona de logistică unde au fost implementate aceste terminale care sunt certificate și pentru software-ul MBM și alte soluții software de pe piața din Europa. Pe zona de mobility, oferim o gamă de trei imprimante mobile”, a spus Diana Lica, Territory Manager Eastern Europe and Greece.

„Piața din Italia reprezintă piața cea mai importantă din punct de vedere cantitativ. Noi în Italia avem un market share de peste 50% cu circa o jumătate de milion de dispozitive instalate pe piață. Toate aceste dispozitive au fost produse în România”, a continuat aceasta. 

Despre CUSTOM 

Custom este o „Companie de soluti Hi-Tech” care integrează diferite cunoștințe și abilități de proiectare bazate pe hardware, software, precum și soluții de service pre-vânzare si post-vânzare pe piețele verticale, unde tehnologia și inovația sunt elemente importante și distinctive. Fondat la Parma în 1992 de Carlo Stradi si Alberto Campanini, Grupul acordă o atenție deosebită pieței pentru a oferi soluții integrate pentru imprimarea, scanarea și citire a datelor și pentru automatizarea serviciilor publice.