Info

Sunt așteptate ninsori în perioada Crăciunului! Prognoza meteo pentru luna decembrie

Sunt așteptate ninsori în perioada Crăciunului! Prognoza meteo pentru luna decembrie
sursa foto unsplash.com

ANM a lansat prognoza meteo pentru luna decembrie, care aduce scăderi de temperatură în toate regiunile țării, după un început de noiembrie peste medie. În ultima săptămână a lunii, temperaturile vor fi chiar mai scăzute decât în mod normal, iar în luna decembrie sunt așteptate ninsori în mai multe regiuni la nivelul țării.

După un început de lună călduros, temperaturile ajung în final la cotele specifice ale perioadei. Primele ninsori ale anului au căzut deja în nordul Moldovei și în zonele de munte, așteptându-se ca acestea să continue și pe parcursul lunii decembrie. În timpul nopții, temperaturile au ajuns aproape de -10 grade Celsius.

Prognoza pentru următoarele săptămâni

Această săptămână a adus precipitații excedentare în mare parte a țării, în unele zone chiar sub formă de lapoviță și ninsoare, dar pentru perioada următoare se așteaptă o tendință deficitară a regimului pluviometric.

Pentru săptămâna 28.11.2022 – 05.12.2022, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile estice, sud-estice și la munte. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, centrale și la munte, potrivit Realitatea.net.

Această tendință va continua și în săptămâna următoare, cu temperaturi ușor mai scăzute decât în mod normal, pe întreg teritoriul, în special în regiunile estice și nord-estice. Regimul pluviometric va fi, în general, aproape de nivelul normal al acestei perioade.

În săptămâna 12.12.2022 – 19.12.2022, temperaturile medii se reglează și vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în nord-est. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Pe măsură ce ne apropiem de perioada Crăciunului, temperaturile se păstrează constante, apropiate de cele specifice în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în nord-estul țării, iar cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cum va arăta sfârșitul de săptămână în țară și în Capitală

În ceea ce privește ziua de sâmbătă, cerul se va menține mai mult noros pe parcursul zilei în cea mai mare parte a României. De asemenea, vor exista condiții de precipitații slabe în estul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu precădere în vest și zonele montane unde vor exista unele intensificări de scurtă durată.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor încadra între -6 și 3 grade Celsius. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în Transilvania, unde se vor fi -6 grade Celsius, potrivit Antena1.

În București, valorile termice se vor apropia de cele normale pentru această perioadă. Cerul se va menține variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei. În plus, vântul va sufla slab și moderat, iar șansele de precipitații sunt mici.

Pentru ziua de duminică, maxima în Capitală va fi de 5 grade Celsius, cerul parțial noros, iar pe timpul nopții  temperatura va ajunge sub zero, la -1 grad. Vântul va sufla ușor, iar șansele de precipitații rămân scăzute.