Infofinanciar > Lumea la zi > SUA trimite un nou ajutor militar către Ucraina
Lumea la zi

SUA trimite un nou ajutor militar către Ucraina

arme de război Coreea de Sud Sursă foto DefenseRomania.ro
Sursă foto: DefenseRomania.ro

Washingtonul a anunțat că a adoptat un nou proiect care prevede trimiterea unui pachet de ajutoare militare pentru trupele ucrainene, care are un cost total de 1,3 miliarde de dolari. Prin intermediul acestui pachet de ajutoare militare, SUA va trimite patru sisteme de rachete de apărare antiaeriană, muniții de artilerie, materiale de deminare, drone explozive și rachete antitanc.

Pentagonul a transmis în cadrul unui comunicat că acest ajutor „subliniază angajamentul continuu al SUA de a răspunde necesităţilor presante ale Ucrainei în ceea ce priveşte furnizarea de mijloace esenţiale pe termen scurt şi, în acelaşi timp, construind capacitatea durabilă a forţelor armate ale Ucrainei de a-şi apăra teritoriul şi de a respinge agresiunea rusă pe termen mediu şi lung”, conform Agerpres.

Cu toate acestea, ajutorul militar anunțat de Pentagon nu va sosi în perioada imediat următoare în Ucraina, deoarece acesta cade sub incidența Inițiativei de Ajutor Securitar pentru Ucraina, prin care SUA trimite ajutoare militare din echipamentele aliaților săi și nu direct din propriul arsenal.