Infofinanciar > Lumea la zi > SUA trimite ajutoare militare de 1,3 miliarde de dolari Ucrainei
Lumea la zi

SUA trimite ajutoare militare de 1,3 miliarde de dolari Ucrainei

sursă foto: inpolitics.ro
Sursă foto: inpolitics.ro

Statele Unite vor anunța în zilele următoare un nou angajament de a cumpăra ajutor militar în valoare de 1,3 miliarde de dolari pentru Kiev în conflictul cu Rusia, au declarat doi oficiali americani. Pachetul de armament despre care nu s-a raportat anterior include sisteme de apărare aeriană, sisteme de contra-drone, drone explozive și muniție, a declarat unul dintre oficialii americani.

Statele Unite folosesc fonduri din programul USAI (Inițiativa de asistență pentru securitatea Ucrainei), care permit administrației președintelui Joe Biden să cumpere arme din industrie în loc să le scoată din stocurile de armament ale SUA.

Printre sistemele și muniția pe care SUA intenționează să le cumpere pentru Kiev se numără sisteme de apărare antiaeriană produse de L3Harris Technologies, numite Vehicle-Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment sau VAMPIRE, a declarat unul dintre oficiali, potrivit Reuters.

De asemenea, sunt incluse două tipuri diferite de muniție de pândă, drona Phoenix Ghost, fabricată de AVEVEX, o companie privată din California, și Switchblade, fabricată de AeroVironment Inc.