Infofinanciar > Lumea la zi > SUA, schimbare de strategie în relația cu China! „Au declarat război împotriva Americii”
Lumea la zi

SUA, schimbare de strategie în relația cu China! „Au declarat război împotriva Americii”

Sua China
Sursa foto - cotidianul.ro

Gordon Chang, un expert și scriitor cu origini asiatice, solicită administrației lui Joe Biden să preia o „poziție Reagan” față de China. Acesta îl critică pe secretarul american Blinken în ceea ce privește politica pe care acesta o are față de statul chinez, afirmând că cei care se află la conducerea statului asiatic doar se amuză.

Gordon Chang a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește abordările de politică externă a administrației lui Joe Biden față de China, solicitând Statelor Unite ale Americii să adopte o „poziție Reagan”. A spus acest lucru joi, în emisiunea „The Ingraham Angle”.

Scriitroul cu origini chinezești a spus : „În primul rând, China a declarat un război popular, citez, împotriva SUA. Au făcut acest lucru în mai 2019 cu Cotidianul Poporului, cea mai autorizată publicație din China. Când People’s Daily vorbește, asta înseamnă că vorbește China. Și știm, COVID despre care a vorbit Blinken. Ei bine, China, nu știm de unde a venit COVID 19, dar știm 100% că statul chinez a răspândit în mod deliberat COVID-19 dincolo de granițele sale. Știm 100% despre China că se află în spatele acestor bande mari și îndepărtate de fentanil. Și asta înseamnă că 100.000 de americani au fost uciși în fiecare an cu fentanil chinezesc. Și acest lucru este deliberat. Așa că nu știu cum se poate lucra cu o astfel de țară. Și când spui că trebuie să lucrezi cu o țară cum e China, îi dai Chinei un drept de veto asupra politicii externe americane, ceea ce a făcut Biden în anumite privințe.”, potrivit publicației  Fox News.

Motivele pentru care China eșuează

Acesta adaugă și spune că, aspectul trist în această situație este ca țara din Asia eșuează pe cont propriu. Motivele sunt următoarele: economia se află într-o stare de „contracție”;  există o criză a datoriilor; o lipsă de tip alimentar tot mai mare și coronavirusul. Acestea sunt lucruri pe care China nu le poate rezolva, conform lui Gordon Chang.

Astfel, Chang, crede că este timpul ca Statele Unite ale Americii să adopte poziția pe care o avea și Ronald Reagan, declarând următoarele: „Așa că este momentul să ne întoarcem la poziția lui Reagan și să spunem: „Uite, lumea liberă trebuie să câștige”. Lumea trebuie să fie liberă, pentru că, dacă nu este liberă, știm ce se întâmplă. Așa că este ceva serios.”.

Gordon Chang este un autor și a scris printre altele o carte care se nuește „The Coming Collapse of China” ( „Venirea colapsului în China”). În această lucrare acesta a făcut numeroase predicții despre prăbușirea inevitabilă a guvernului chinez.