Lumea la zi

Studiu: În Turcia se găsesc cei mai furioși oameni, pe când în Rusia, situația este mai temperată

furie sursa ancore.eu
sursa ancore.eu

Furia din Asia. Un studiu publicat de cei de la Landgeist demonstrează ca cei mai furioși oameni se găsesc în Asia. Ce procentaj de oameni din Asia experimentează furia într-o zi obișnuită?

Conform Landgeist, pe această hartă putem vedea ce procentaj din populația fiecărei țări experimentează furia în timpul unei zile obișnuite. Asia este un continent cu niște contraste foarte puternice în ceea ce privește furia. Libanul este cea mai nervoasă țară nu doar din Asia, ci din întreaga lume. 49% dintre libanezi experimentează furia într-o zi obișnuită. Libanul este urmat îndeaproape de Turcia (48%), Armenia (46%), Irak (46%), Afganistan (41%) și Iordania (35%). Toate acestea se află în top 6 mondial.

În părțile nordice și estice ale Asiei, găsim niște procente mult mai mici. Kazahstanul este cea mai puțin furioasă țară din Asia, unde doar 10% din populație experimentează furia într-o zi obișnuită. Kazahstanul este urmat îndeaproape de Rusia (11%) și Singapore (12%).

Datele provin din raportul Gallup Global Emotions Report. Acest raport se bazează pe eșantioane reprezentative la nivel național, bazate pe probabilități, în rândul populației adulte, cu vârsta de 15 ani și peste. Indicii sunt calculați în urma unor sondaje efectuate în 122 de țări și zone în 2021 și la începutul anului 2022.

De unde provine furia?

Sentimentele de furie apar din cauza modului în care interpretăm și reacționăm la anumite situații. Fiecare persoană are propriile declanșatoare pentru ceea ce o face să se înfurie, dar unele dintre cele mai comune includ situații în care:

suntem amenințați sau atacați

suntem frustrați sau neputincioși

suntem invalidați sau tratați pe nedrept

oamenii nu ne respectă sentimentele sau bunurile

Oamenii pot interpreta situațiile în mod diferit, astfel încât o situație care vă face să vă simțiți foarte furioși, pe altcineva poate să nu deranjeze deloc (de exemplu, alte reacții ar putea include enervare, durere sau amuzament). Dar doar pentru că putem interpreta lucrurile în mod diferit, nu înseamnă că interpretezi lucrurile „greșit” dacă te înfurii.

Modul în care interpretați și reacționați la o situație poate depinde de o mulțime de factori din viața dvs:

copilăria și educația
experiențele din trecut
circumstanțele actuale

Indiferent dacă furia ta se referă la ceva ce s-a întâmplat în trecut sau la ceva ce se întâmplă chiar acum, faptul de a ne gândi la cum și de ce interpretăm și reacționăm la situații ne poate ajuta să învățăm cum să ne gestionăm mai bine emoțiile. De asemenea, ne poate ajuta să găsim strategii productive pentru a ne gestiona furia.