Infofinanciar > Lumea la zi > Soldații ucraineni, victime sigure ale războiului! Cei din Grupul Wagner ,,au încălcat legea lui Dumnezeu”
Lumea la zi

Soldații ucraineni, victime sigure ale războiului! Cei din Grupul Wagner ,,au încălcat legea lui Dumnezeu”

Soldați ruși, Sursă foto: TV8.md
Sursă foto: TV8.md

Mai multe atacuri aeriene au fost lansate recent de ruși către marile orașe ucrainene. În acest sens, Moscova susține că a oferit răspuns contra unor lovituri trimise de Kiev. Armata din Ucraina a lansat atacuri cu drone către două aeroporturi militare din Rusia, unde soldații au stocat bombardierele strategice.

Aerodromul din regiunea rusă Kursk a fost victima unui atac cu dronă. În urma acestuia, un rezervor de petrol a fost incendiat, conform informațiilor transmise de guvernatorul local. Acest lucru a avut loc după ce ieri s-au înregistrat explozii în raza a două baze aeriene rusești, care se află la mai mult de 400 de kilometri depărtare de linia de front. Ucraina nu a confirmat și nici nu a negat responsabilitatea pentru aceste atacuri.

Rusia a răspuns cu o serie de raiduri de rachete care au dus la întreruperea curentului electric și a apei în mai multe regiuni ucrainene. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat că a avut o rată mare de succes în respingerea loviturilor rusești, forțele aeriene ucrainene afirmând că au fost interceptate peste 60 de rachete.

Ce poziție are Ministerul rus al Apărării

Ministerul rus al Apărării susține că au fost înregistrate atacuri din partea Ucrainei, pe care armata lui Putin a reușit să le respingă.

„În încercarea de a distruge aeronavele rusești cu rază lungă de acțiune, regimul de la Kiev a vrut să lovească aerodromurile militare Diagilevo din regiunea Riazan și Engels din regiunea Saratov cu vehicule aeriene fără pilot (drone) de producție sovietică. UAV-urile ucrainene ce zburau la joasă altitudine au fost interceptate de apărarea aeriană a Forțelor Aerospațiale Ruse. Ca urmare a exploziei, fragmentele de drone au căzut pe aerodromurile rusești, iar două aeronave a fost ușor avariate”, a transmis Igor Konashenkov, purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, potrivit informațiilor stirileprotv.ro.

Conform publicațiilor rusești, au fost înregistrate trei decese în rândul soldaților, iar alți patru au fost răniți. Mai mult decât atât, se precizează că mai multe bombardiere strategice au suferit avarii serioase. Moscova nu a întârziat să vină cu un răspuns. Rușii au lansat mai multe rachete asupra țării lui Volodimir Zelenski.

„Au fost lansate 70 de rachete rusești, cele mai multe au fost doborâte. Kalibr, Kh-101 etc. Fiecare rachetă rusă doborâtă este o dovadă concretă că teroarea poate fi învinsă. Dar, din păcate, încă nu putem asigura securitatea completă a cerului nostru. Au fost multe lovituri. Din nefericire, sunt și victime. Până în acest moment, patru persoane au fost ucise de atacurile rusești de azi”, a transmis președintele ucrainean.

Grupul Wagner, misiune în Bahmut

În urma atacurilor, mai mulți cetățeni ai Ucrainei așteaptă pene de curent de urgență. Luptele din aria Donețk sunt cele mai grele. Rușii vor să înconjoare regiunea Bahmutului. Pentru a-și asigura succesul, Vladimir Putin a trimis la luptă mai mulți mercenari din Grupul Wagner. Soldații ucraineni au oferit detalii cutremurătoare despre imaginea de ansamblu asupra grupării.

,,Cred că aceștia sunt oameni care au încălcat legea drepturilor omului și legea lui Dumnezeu. Nu mi-e milă de ei. Îi iau prizonieri dacă pot, dar cel mai adesea sunt nevoit să-i omor”, a transmis un soldat ucrainean pentru un reporter al CNN. „Imaginați-vă un om care ucide o dată și ajunge în închisoare. Apoi iese și ucide a doua oară și devine astfel un recidivist. Iar apoi este scos din închisoare și i se dă o armă. El nu mai este o persoană, este o bestie”, a completat acesta.