Infofinanciar > Lumea la zi > Sistemul de sănătate din Gaza se prăbușește. Atacuri masive la spitale
Lumea la zi

Sistemul de sănătate din Gaza se prăbușește. Atacuri masive la spitale

Sistemul de sănătate din Gaza se prăbușește. Atacuri masive la spitale
Sursa arhiva companiei

Joi, 28 martie, au avut loc lupte grele la unele din ce mai importante spitale din Gaza. Îngrijorarea internațională pentru siguranța pacienților, a civililor și a personalului medical crește încontinuu.

Forțele de apărare israeliene susțin că au ucis aproximativ 200 de bărbați înarmați în zona spitalului Al-Shifa. Acestea au declarat că încearcă ” în același timp să evite rănirea civililor, a pacienților, a echipelor medicale și a echipamentelor medicale”.

Ministerul Sănătății din Gaza, a declarat că răniții și pacienții sunt ținuți în interiorul unei clădiri administrative din Al-Shifa. Cu toate acestea, clădirea nu este echipată pentru a oferi asistența medicală necesară. Cinci pacienți au murit din cauza lipsei de alimente, apă și asistență medicală.

ONU a raportat miercuri că foametea este „tot mai aproape de a deveni o realitate în nordul Gaza” și că sistemul de sănătate din teritoriu se prăbușește din cauza ostilităților continue și a „constrângerilor de acces”, conform The Guardian.