Infofinanciar > Lumea la zi > Sfârșitul lui Putin? Când va pierde puterea la Kremlin. Ce spune fostul șef al serviciilor secrete britanice
Lumea la zi

Sfârșitul lui Putin? Când va pierde puterea la Kremlin. Ce spune fostul șef al serviciilor secrete britanice

Putin sursa foto PSnews
Sursa foto: PSnews

Fostul șef al serviciului secret de inteligență MI6, Sir Richard Dearlove a susținut că până în anul 2023 președintele rus, Vladimir Putin va fi internat într-un sanatoriu și își va pierde puterea.

„Chiar o să-mi scot gâtul afară. Cred că va fi plecat până în 2023. Dar probabil în sanatoriu, din care nu va ieși ca lider al Rusiei”, a spus el, adăugând că unitatea medicală ar fi o modalitate de a-l scoate pe Putin de la putere fără o lovitură de stat.

Predicția lui Dearlove este bazată și pe alte rapoarte, conform cărora Putin este bolnav și ar putea pierde în curând puterea.

Sănătatea lui Putin este un subiect extrem de discutat

Un expert în securitatea Rusiei, Christo Grozev a declarat săptămâna trecută că înalți oficiali din securitate de la Kremlin sunt de părere că războiul din Ucraina este „pierdut”, iar Putin își va pierde controlul asupra puterii.

Generalul maior Kyrylo Budanov, șeful serviciilor secrete militare ucrainene a spus pentru SkyNews că Putin se află într-o „stare psihologică și fizică foarte proastă și este foarte bolnav”. Tot el susține că Ucraina va fi marea câștigătoare a acestui război, ce se va încheia până la sfârșitul anului.

Cu aceeași idee vine și fostul spion britanic, Christopher Steele. El a declarat recent că mai multe surse i-au spus despre președintele rus că este grav bolnav și că părăsește în mod regulat întâlnirile pentru tratament medical, contribuind la „creșterea dezordinei în Kremlin”.

De ce afecțiuni ar suferi Putin?

Starea de sănătate a lui Putin nu poate fi confirmată, cu toate că se zvonește că afecțiunile sale includ și boli precum demența, boala Parkinson și cancerul de sânge.

Ashley Grossman, profesor de endocrinologie la Universitatea Oxford, a declarat pentru New Lines: „Putin a fost întotdeauna un bărbat într-o formă foarte bună. Dar în ultimii câțiva ani fața și gâtul s-au modificat. Pare a fi un efect al utilizării de steroizi.”

Problemele de sănătate ale lui Putin au fost discutate încă din anul 2017. Atunci, liderul de la Kremlin a dispărut în mod constant din ochii publicului și a fost însoțit de peste o duzină de medici de top. Putin, în vârstă de 69 de ani a avut o serie de pauze ciudate în ultimii cinci ani, precum și numeroase vizite la medic.

Institutul de presă rus, Proekt i-a analizat absențele mari și a constatat că este urmărit în mod constant de o armată de medici.

Declarațiile Ambasadei Rusiei de la București

Ambasada Rusiei la București ironizează masacrele asupra ucrainenilor și încearcă negarea zvonurilor despre stare de sănătate a lui Vladimir Putin. Printr-un mesaj pe Facebook, reprezentanța diplomatică spune că este recunoscătoare celor ce și-au exprimat dorința de a „ajuta vindecării” lui Vladimir Putin, făcând referire la eventuali donatori de organe.

„Vă îndemnăm să nu vă faceți griji pentru sănătatea domnului Președinte, întrucât zvonurile și speculațiile presei occidentale, din păcate, des replicate și în România, despre boala Șefului Statului rus sunt la fel de neadevărate ca și falsurile care apar constant despre, să zicem, ‘masacrele’ efectuate de către trupele ruse asupra civililor din Bucea, Borodianka și alte localitățile (sic) Ucrainei”, se arată în mesajul postat de Ambasada Rusiei în România, miercuri seară, pe Facebook.