Infofinanciar > Lumea la zi > Seymour Hersh, atac la adresa lui Joe Biden! Jurnalistul american explică de ce președintele SUA „a decis” subminarea conductelor Nord Stream
Lumea la zi

Seymour Hersh, atac la adresa lui Joe Biden! Jurnalistul american explică de ce președintele SUA „a decis” subminarea conductelor Nord Stream

Nord Stream Sursa foto Stirile ProTV
FOTO: stirileprotv.ro

Jurnalistul american Seymour Hersh lansează din nou o serie de afirmații care dinamitează administrația Joe Biden. Într-un interviu acordat pentru CGTN, Hersh a precizat că președintele american a decis să submineze conductele NORD Stream din cauza războiului din Ucraina.

„ La sfârșitul lunii septembrie, Biden, din motive necunoscute de mine, a luat această decizie (de a submina Nord Stream-n.r.) Cel mai probabil, eșecurile Ucrainei pe câmpul de luptă l-au făcut să-și facă griji cu privire la finanțarea ulterioară a conflict din partea țărilor din Europa de Vest, în special Germania”, a precizat Seymour Hersh.

Acuzațiile grave făcute de Seymour Hersh

Totodată, jurnalistul american a subliniat faptul că versiunea potrivit căreia gazoductele au fost avariate „de un grup de ucraineni cu pașapoarte false și un iaht închiriat pentru un milion de dolari”, nu se confirmă, ba mai mult, Hersh o cataloghează ca fiind de-a dreptul ridicolă.

Câștigător al premiului Pulitzer, americanul Seymour Hersh a publicat la începutul lunii trecute, mai exact pe 8 februarie, propria investigație asupra actului de sabotarea a gazoductelor NORD Stream care au alimentat continetntul european cu energie provenită din Federația Rusă. Potrivit anchetei lui Hersh, în iunie 2022 scafandrii US NAVY cu sprijinul specialiștilor norvegieni au plasat dispozitive explozibile sub autostrăzi, în timp ce se desfășura exercițiul Baltops.

Hersh adaugă faptul că decizia de a manevra operațiune a aparținut președintelui american Joe Biden, după nouă luni de discuții purtate cu oficialii administrației implicați în probleme de securitate națională.

La 26 septembrie 2022, conducta de gaze naturale Nord Stream, care leagă Rusia de Germania, a fost distrusă în mare parte de mai multe explozii în Marea Baltică.În aceste condiții, reporterul de investigații Seymour Hersh a publicat un articol, bazat pe informații de la o singură sursă anonimă, susținând că administrația Biden și CIA sunt responsabile.

„Conductele Nord Stream au fost dinamitate de scafandrii US Navy”

„Ceea ce am făcut a fost să explic ceea ce este evident. Era doar o poveste care cerea să fie spusă. La sfârșitul lunii septembrie 2022, opt bombe ar fi trebuit să explodeze; șase au explodat sub apă în apropierea insulei Bornholm din Marea Baltică, în zona în care aceasta este destul de puțin adâncă. Acestea au distrus trei dintre cele patru conducte majore din Nord Stream 1 și 2.

La 7 februarie 2022, în perioada de pregătire a războiului din Ucraina, președintele Statelor Unite, Joe Biden, la o conferință de presă la Casa Albă cu cancelarul german Olaf Scholz, a declarat că putem opri Nord Stream.

Formularea exactă a lui Joe Biden a fost: „Dacă Rusia invadează, nu va mai exista Nord Stream 2, îi vom pune capăt”. Iar când un reporter l-a întrebat cum anume intenționează să facă acest lucru, având în vedere că proiectul se află sub controlul Germaniei, Biden a spus doar: „Vă promit că vom fi capabili să o facem”, potrivit anchetei proprii efectuate de Seymour Hersh redată de thewire.in.