Infofinanciar > Esential > Serial. Cele mai scumpe excursii. Episodul 1: La pas prin Ecuador
Esential

Serial. Cele mai scumpe excursii. Episodul 1: La pas prin Ecuador

Serial. Cele mai scumpe excursii. Episodul 1: La pas prin Ecuador
sursa foto tourlane.com

Când vine vorba despre vacanțe oamenii preferă să caute cele mai ieftine variante. Să viziteze cât mai mult și cu bani câți mai puțini. Însă, cu toate acestea există și oameni care își permit să nu se uite la bani când plătesc aceste .

Când vine vorba despre destinații în care vă puteți organiza unele dintre cele mai scumpe excursii, pe primul loc se află Insulele Galapagos, situate la aproximativ 600 de mile de coasta Ecuadorului, au rămas un secret natural bine păzit timp de milioane de ani. De-a lungul acestui timp, arhipelagul a evoluat și s-a transformat într-un cămin pentru o distribuție de stele de plante și animale.

Pensiunea Pikaia Lodge

Cândva în anii 1800, unii pirați spadasini și exploratori neînfricați au început să sosească în Insulele Galápagos. Cel mai faimos vizitator timpuriu a fost Charles Darwin, un tânăr naturalist care a petrecut 19 zile studiind flora și fauna insulelor în 1835. În 1859, Darwin a publicat lucrarea „Originea speciilor”, prin care și-a prezentat teoria evoluției – și Insulele Galapagos – în lume. De atunci, vestea despre aceste insule și despre frumusețea lor magnifică a crescut constant. În 1959, Galápagos a devenit primul parc național al Ecuadorului, iar în 1978 a fost numit sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Astăzi, peste 275.000 de oameni vizitează Galapagos în fiecare an pentru a vedea cu ochii lor aceste animale și peisaje incredibile. Oricât de uimitoare ați crede că vor fi Insulele Galápagos, acestea depășesc în mod obișnuit așteptările. Este un loc în care șopârlele înoată, păsările se plimbă, iar oamenii – pentru prima dată – nu sunt în centrul atenției. 

Acest loc oferă o cazare care este pe departe rupt din vise. Pensiunea Pikaia Lodge a fost „concepută pentru un călător conștient de mediu, activ din punct de vedere fizic și aventurier” și este situată central pentru a permite accesul ușor la toate insulele. Oaspeții pot lua masa la restaurantul lodge-ului, situat pe marginea unui crater, sau se pot plimba prin facilități și se pot întâlni față în față cu o broască țestoasă uriașă. Un sejur de o săptămână în apartamentul cu piscină al lodge-ului începe de la 10.205 dolari de persoană.

Drumul până în insulele Galápagos

Pentru drumul spre Galapagos, turiștii trebuie să dețină bilete de avion dus-întors, iar pentru toți turiștii non-ecuadorieni se impune ca acestea să fie achiziționate la cel mai mare preț pus la dispoziție de compania de transport (prețurile din pachetele inferioare sunt disponibile doar pentru cetățenii Ecuadorului). În caz contrar, dacă ați achitat biletele la un preț inferior, în aeroport, odată cu procesul de check-in, va fi adăugată o taxă suplimentară de 150 $ / pasager, inclusiv pentru minori și infanți.

E adevărat că, din cauza acestor condiții, biletele de avion spre Galapagos pot fi destul de costisitoare. Cel mai bun preț pe găsit a fost cu plecare și sosire din aeroporturi diferite, atât de pe continent, cât și din Galapagos. Combinația a fost: – LA DUS: Plecare din Guayaquil – Sosire în aeroportul de pe Insula Baltra (primul aeroport ecologic din lume) – LA ÎNTORS: Plecare din aeroportul de pe insula San Cristobal – Sosire în Quito (cu escală în Guayaquil) – Operator aerian: LATAM Airlines – Durată sejur: 4 zile – Preț total (2 adulți, 1 copil și 1 infant): 840$

Variante de cazări de lux

Mashpi Lodge. Amplasată în aproximativ 3.000 de acri de rezervație naturală din pădurea de nori Chocó-Andean, această construcție din sticlă și oțel a fost integrată cu grijă în mediul înconjurător, astfel încât să nu deranjeze nici măcar un copac. O pasarelă înaltă din lemn duce la o platformă perfectă pentru observarea păsărilor și există o cadă cu hidromasaj, astfel încât vă puteți apropia de natură în luxul unui spa. La fața locului, oaspeții pot explora grădinile de înmulțire a fluturilor și a colibriilor, numeroasele trasee de drumeție și se pot plimba cu Sky Bike și telecabina The Dragonfly (care se întinde pe o distanță de peste 1,5 km). Mesele sunt servite în stil bufet în restaurant și există 24 de dormitoare cu ferestre pe toată lungimea pe cel puțin o parte. O noapte la această cazare costă 2.300 de lei.

Luna Volcán, Adventure SPA. Deasupra orașului Baños, pe pantele inferioare ale vulcanului Tungurahua (activ, dar sigur), se află acest resort romantic, rustic și de lux, cu 28 de dormitoare. Este o poartă de acces către Pădurea Amazoniană și, cu 25 de programe de observare a păsărilor și a vieții sălbatice oferite intern în pădurea andină din jur, oferă numeroase oportunități de a descoperi natura ecuadoriană. Patru piscine sunt etajate, amplasate în vulcan; spa-ul are un meniu de 25 de tratamente inspirate de vulcani; iar cada de hidromasaj este umplută cu apă fierbinte vulcanică. Oaspeții pot lua masa la restaurantul Runtun și la Café del Cielo, cu vedere hipnotizantă la Parcul Național Llanganates. O noapte în această cazare pentru două persoane costă 1.870 de lei.

Hotel Plaza Grande Quito. Situat în Plaza de la Independencia, în orașul vechi, arhitectura colonială a acestei clădiri se potrivește foarte bine cu cartierul (care poate fi văzut cel mai bine prin intermediul unuia dintre tururile cu trăsura trasă de cai la lumina lunii organizate de Hotel Plaza Grande). Cele 15 apartamente cu zone de relaxare sunt decorate în stil ecuadorian clasic; mobilier din lemn închis, draperii grele cu pelerine de epocă și băi din marmură (plus adăugarea mai modernă de căzi cu hidromasaj). Hotelul are trei restaurante: La Belle Epoque, unde mesele gastronomice sunt însoțite de serenade de operă;, Café Plaza Grande pentru preparate tradiționale ecuadoriene cu sunet de chitară live; și pivnița de vinuri El Caustro, cu muzică și spectacole de flamenco. O noapte pentru două persoane aici ajunge la suma de 2170 de lei.

În episodul de mâine: pentru a doua parte a acestei călătorii voi prezenta cea mai lungă vacanță existentă. Este vorba, de nici mai puțin nici mai mult de doi ani în jurul lumii. Este vorba de cea mai scumpă vacanţă din lume care se întinde pe 2 ani de zile şi te poartă peste tot pe pământ, ca să poţi admira toate minunile acestuia, mai precis, toate cele 962 de situri UNESCO. Printre punctele fierbinţi din itinerar se regăsesc situl incaş Machu Picchu din Peru, Oraşul interzis din China, piramidele din Egipt.