Infofinanciar > Info > Cât costă un sejur la malul Mării Negre în perioada sărbătorilor de Paște? Hotelierii vin cu oferte pentru toate buzunarele
Info

Cât costă un sejur la malul Mării Negre în perioada sărbătorilor de Paște? Hotelierii vin cu oferte pentru toate buzunarele

litoralul romanesc
FOTO: playtech.ro

Hotelierii se pregătesc pentru minivacanța din perioada sărbătorilor pascale. Zeci de hoteluri de pe litoralul românesc vor fi disponibile turiștilor care aleg să-și petreacă concediul de Paște pe malul Mării Negre.

Prin urmare, ofertele sunt numeroase, iar prețurile sunt accesibile pentru orice buzunar. Tarifele pentru o noapte de cazare pornesc de la 62 de lei în funcție de serviciile oferite. În perioada 14-17 aprilie, adică în mai puțin de o lună, unitățile hoteliere își întâmpină turiștii cu oferte atractive care pornesc de la 123 de lei/ noapte pentru o cameră dublă.

Oferte atractive pentru toate buzunarele

Costurile cazării vor include și ședințele de înfrumusețare din centrele SPA ale hotelurilor. Majoritatea unităților de cazare vor fi deschise în Mamaia și Eforie Nord. Cea din urmă stațiune, a fost, anul trecut cea mai căutată stațiune.

Pachetele turistice includ pe lângă serviciile amintite anterior și mesele tradiționale de Paște, nelipsitele ouă roșii, cozonac, preparatele din carne de miel toate vor putea fi savurate de turiști.

De asemenea, și copii vor avea parte de activități pe măsura vârstei lor, în timp ce adulții vor avea parte de formații și orchestre care vor performa live.

„În mod tradițional, data de 1 Mai este cea la care se dă startul sezonului estival pe litoralul românesc. Dar, de la an la an, observăm că tot mai mulți români aleg Marea Neagră pentru a merge în minivacanța de Paște, deși litoralul nu este principala destinație a turiștilor pentru sărbătorile pascale.

Însă, putem spune că această minivacanță va fi ‘antrenamentul’ pentru weekendul prelungit de 1 Mai, care, în 2023, este la două săptămâni după Paște”, a precizat Ionuț Nedea specialist în turism.

Tarifele care pornesc de la 123 de lei sunt percepute de hotelurile de trei stele din Eforie Nord. Însă, pentru turiștii mai cu dare de mână și ceva mai pretențioși, hotelierii îi întâmpină cu servicii suplimentare care pot ajunge până la 455 de lei.

Prețurile au scăzut cu 10% față de anul trecut

În aceste sume sunt incluse cazarea cu demipensiune (mic dejun și cină), masa festivă de Paște, acces la piscina exterioară cu apă încălzită, program artistic pentru adulți dar și pentru cei mici.

Pentru un pachet all-inclusive tot în stațiunea Mamaia, turistii vor plăti 576 de lei/ noapte pentru o cameră dublă.

În Eforie Nord, pentru o cazare într-un hotel de trei stele cu mic dejun inclus pentru două persoane, turiștii vor scoate din buzunar 262 de lei, în timp ce în stațiunea Mamaia, pentru o cameră dublă la un hotel de patru stele, cu mic dejun inclus, hotelierii vor percepe un tarif de 273 de lei/ noapte.

În termeni comparativi, prețurile pentru vacanța de Paște au scăzut cu 10% față de anul trecut.

„Rezervările pentru Paște au început deja, dar ne așteptăm ca cele mai multe să vină cu aproximativ două săptămâni înainte de sărbători, mai ales dacă prognoza meteorologică va indica vreme frumoasă pentru zona de litoral a țării. Ceea ce este evident e interesul mult mai ridicat al românilor pentru sejururi la mare de Paște în comparație cu anul trecut. De menționat că, în general, turiștii care aleg litoralul în această perioadă sunt mai ales familii cu copii – multe hoteluri având pregătite programe pentru cei mici – și care provin din localități aflate la maximum 3-4 ore de mers cu mașina până în destinație”, a adăugat Ionuț Nedea, citat de g4media.ro.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.