Infofinanciar > Lumea la zi > Șeful Parlamentului rus s-a născut pentru a doua oară! VIaceslav Vodin a fentat un atac cu bombă care-l viza
Lumea la zi

Șeful Parlamentului rus s-a născut pentru a doua oară! VIaceslav Vodin a fentat un atac cu bombă care-l viza

hotnews.ro
FOTO: hotnews.ro

”Președinte de Dumă de Stat să fii, noroc să ai”, cam așa poate fi descris norocul lui Viaceslav Vodin un înalt oficial rus, fost șef adjunct al Kremlinului și acutalmente prședintele Parlamenutui Rus care a scăpat ca prin minune de un atac cu bombă care-l viza.

Aparent Viacelsav Volodin mergea la o întâlnire cu gruparea pro-separatistă din Donețk.

Publicația rusă Kommersant relatează faptul că mai multe rachete au țintit spre biroul privat al lui Denis Pușilin, comandantul truperlor filo-ruse don Republica Populară Donețk.

Seful Dumei de Stat a fentat moartea

Atacul a mai vizat și alte ținte printre care se numără sala de ședințe aflată în proximitatea biroului folosit de Volodin Viaceslav, șeful Dumei de Stat și consilierii săi pentru întâlnirile cu oficialii pro-ruși.

Publicația citată mai arată faptul că ținta a fost lovită la o distanță de doar câteva minute după ce subiecții atacului au părăsit locația.

Muniția de război a distrus fațada clădirii dar și parțile laterale de la primul etaj, conform Agentiei de presă din Donețk și citată de știripesurse.ro

Șeful Dumei de Stat s-a născuta a doua oară

În urma atentatului șapte persoane au fost rănite, după de o racheta ar fi lovit și o unitate de cazare aflată în apropeire.Din păcate, trei persoane au decedat printre care și un copil de 18 ani.

Atentatele la adresa oficialilor ruși se înmulțesc

Se presupune că șeful Dumei de Stat alături de mebrii din anturajul său s-ar fi găsit cu sepratiștii pro-ruși din zona Donețkului pentru a discuta chestiuni legale despre alipirea regiunii Donețk- parte a teritoriului ucrainean-, Rusiei.

În ultima perioadă atentatele de acest fel se intensifică, tot mai mulți oficiali ruși devin victime ale atentatelor capcană. Ultima vicitmă pe numele ei Sushko, căsătorit și tată de fică, având ocupația de funcționar în regiunea ocupată de ruși Enerhodar, unde se află și centrala nucleară Zaporojie.

Se pare că mașina i-a servit drept sicriu după ce oficialul rus și-a condus fiica spre grădiniță, din fericire micuța a scăpat vevătămată.

Semeni vânt culegi furtună

Sushko era șeful unitiații administrative militar-civile (Mykhailivka), din regiunea Enerhodar.

Modul de operare este identic cu cle care a fost utilizat pentru o assaina pe fata ”filosofului rus” Dughin, conform declarației unui alt official rus, care a confirmat modul de operare al atacatorilor:

”Un dispozitiv exploziv fusese plasat sub scaunul său din mașină”, susține un alt oficial rus în regiunea ocupată, pe numele său Vladimir Rogov.

Rogov, fidel al lui Putin a susținut ca atacul a fost demarcate de sabotorii din regiune, jurându-le răzbunare, de asemean acesta a mai afirmat că din ce in ce mai multi oficiali care ajută la îmbunătățirea vieții ucrainienilor devin ținte ale acestor agresori. Soția defunctului aruncat în aer i-a catalogat pe atacatori drept naziști de sorginte ucraineană.