Infofinanciar > Lumea la zi > Zelenski a ordonat evacuarea ucrainenilor din Donețk! „Fiecare viață e importantă pentru noi”
Lumea la zi

Zelenski a ordonat evacuarea ucrainenilor din Donețk! „Fiecare viață e importantă pentru noi”

Volodimir Zelenski - sursa foto - idevice.ro
Sursa foto: idevice.ro

Ucraina și Rusia sunt deja în Război de pe data de 24 februarie. Una dintre zonele în care se dau cele mai mari lupte este regiunea Donbas, zonă unde, printre altele, se află și Donețk. În acest sens, autoritățile de la Kiev au emis o decizie prin care oamenii din această parte a țării trebuie să fie evacuați obligatoriu.

Conform Hotnews, Volodimir Zelenski a spus că sunt foarte mulți dintre locuitorii acestei zone nu acceptă să plece. Liderul de la Kiev a precizat faptul că în cazul în care oamenii vor pleca rapid din Donețk, numărul victimelor de război va fi redus considerabil.

Evacuarea este cea mai bună soluție

Volodimir Zelenski face apel la cetățenii ucraineni să facă tot posibilul pentru a-i face pe oamenii din regiunea Donețk să înțeleagă faptul că părăsirea acesetei zone este cel mai bun lucru pentru ei, mai ales atunci când vine vorba despre familiile unde mai sunt și copii.

Apropo de copii, vicepremierul Irina Vereșciuk, înainte de declarațiile lui Volodimir Zelenski, a spus că autoritățile din Ucraina fac tot ce ține de ele ca să se asigure că fiecare om care a fost evacuat din Donețk va fi sprijinit prin oferirea protecției socaile și a unei locuințe. Oficialul de la Kiev a mai precizat faptul că regiunea Donețk are un număr de locuitori care oscilează între 200.000 și 220.000. Important este faptul că 52.000 sunt copii. Irina Vereșciuk asigură că statul va face tot ce poate pentru a-i proteja pe cei mici.

Zelenski spune că Ucraina nu este Rusia

Pentru că evacuarea cetățenilor din regiunea Donețk este un aspect extrem de important, deja există o decizie la nivel guvernamental. Potrivit sursei menționate anterior, Volodimir Zelenski a declarat că statul le va oferi acestor oameni tot suportul de care dispune, ei trebuie doar să ia o decizie, cea de a părăsi Donețkul. Liderul de la Kiev dă de înțeles că statul nu poate decide pentru ei și că inițiativa trebuie să vină din partea cetățenilor înșiși. Acesta completează spunând că: „Mergeți, noi vă vom ajuta. Noi nu suntem Rusia. De aceea, fiecare viață e importantă pentru noi și vom folosi toate oportunitățile disponibile pentru a salva cât mai multe vieți și pentru a limita cât mai mult posibil teroarea rusă”.

Potrivit CNN, Irina Vereșciuk a precizat și ce se va întâmpla cu persoanele care nu vor sub nicio formă să plece din regiunea Donețk. Oficialul a spus că acești cetățeni o să trebuiască să semneze un anumit document de refuz al evacuării. În cadrul acestui formular, locuitorii din această zonă trebuie să declare că știu ce consecințe poatea avea această decizie și că ei sunt unicii responsabili pentru viața lor